Nyheder

NFD Sommertræf 2017

 

Vejrguderne skiftevis tilsmilede os og truede os, så det var med noget usikkerhed 15 entusiastiske NFD'ere stævnede mod Juulsølejren, som igen i år dannede rammen om NFDs Sommertræf.

Læs mere: NFD Sommertræf 2017

Gribskov-tur

Her skydes ikke gråspurve med kanoner, men guldsmede (4-plettet libel) :-)

Per Svensson havde kaldt sammen til fugletur i Gribskov omkring Sandskredssøen bag Kagerup. Et smukt sted med mange gode muligheder, især hvis man kommer der alene.
10 mand var af sted - ja, og Susan....
Og de lange teler og zooms var sat på, men de  fleste fugle var dog for langt væk. Til gengæld var det så varmt, at mange guldsmede og vandnymfer havde besluttet sig til at kravle op og blive "voksne".
Efter et par timer blev gruppen spredt lidt, men det havde været en hyggelig morgen/formiddag - og tak til Per!

Sandskredssøen

Fireplettet libel er ved at puste vingerne op....

Tur til Nekselø i fuld sol

9 fotografer mødte op i Havnsø i god tid, for så at finde ud af, at færgen var gået i stykker, og sejladsen foregik med den meget mindre båd "Havlit". Vores gruppe blev derfor delt, og det ene medlem så vi aldrig igen......(mon ikke han er kommet hjem?) I øvrigt var to NFD-medlemmer på tur med en anden fotoklub - dem mødte vi også kun i havnen, så selv om Nekselø ikke er så stor, så kan man nemt gemme sig.
Vi gik nordpå, og flere af os indså hurtigt, at vi havde fået for meget tøj på :-)
Der er rigtig flot på øen med flot svungne bakker og lavninger med små vandhuller. Der er mange interessante og sjældne planter - og så er der klokkefrøer! Det var "stort" at sidde ved den lille sø og spise frokost til akkompagnement fra de flotte og lidt giftige frøers lokkende toner:
Som den gode turleder Allan Høxbroe er, blev der fanget en lille frø, som vi kunne studere nærmere. Vi var i nærheden af en stormmågekoloni, og derudover så vi strandskader, ederfugle, lærker, gravænder og selvfølgelig skarver og sølvmåger.
Kun Allan Kierulff nåede hele øen rundt - vi andre nøjedes med den nordlige halvdel.
Vi var retur i Havnsø lidt efter kl. 17 efter en god og hyggelig tur. Mon ikke alle havde gode billeder med hjem trods det hårde lys midt på dagen.
Glæd jer til en artikel og flere billeder fra dette fine sted i Danmark, som Bjarne Hansen og Benedicte Wiberg vil lave, så den kommer i vores medlemsmagasin til august.

Hundetunge - foto: Allan Høxbroe

Resten af billederne kommer i artiklen til august.