Nyheder

Kategorier og regler i NFDs årskonkurrence 2017

Da der er nogle medlemmer der har henvendt sig til konkurrenceudvalget fordi den rundsendte "fællesmail" har forputtet sig i computerens spammappe, følger hermed indbydelse og regler til NFDs store Årskonkurrence 2017 her som en PDF-fil: Kategorier og regler i NFDs årskonkurrence 2017

Der er ændringer i forhold til sidste år. Disse ændringer vises ved understreget tekst.

Er du i tvivl, eller ønsker noget uddybet, så skriv om det i forum på hjemmesiden.

Med venlig hilsen NFDs bestyrelse og konkurrenceudvalget v/ Johnny Bengtsson og Carsten Siems.

De kan bare det der med at vinde i det jyske!

Det er ikke tit at et fuglebillede stryger til tops i en åben fotokonkurrence, men det skete alligevel til de Jyske mesterskaber 2017.

NFD-medlem Linda Hougaards billede af en rød glente i regnvejr fik nemlig et flot dommerdiplom til i den åbne kategori “farve digital”. Dommerne var specielt glade for den lille vanddråbe som hænger under næbbet, dertil mente de at det blot var et "lækkert billede”. Billedet er fotograferet i Wales i juni 2016.

Jyske mesterskaber er en fotokonkurrence for alle fotografer i det Jyske og afholdes af sammenslutningen af jyske fotoklubber, se mere på linket her hvor flere NFD-medlemmer figurerer på vinderlisten:  http://www.jyskefotoklubber.dk/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=75&Itemid=79

 

 

 

NFD-medlem Ib Dyhr skriver til nyhederne: Så er en særdeles velbesøgt og fin Natur foto film festival 2017 i Lille Vildmose afviklet og jeg kan kun være tilfreds med mit "hattrick": 3 deltagende billeder og 3 præmieringer ud af 91 deltagende billeder!

 

"Aftenørn" fik 3. præmien i landskabes kategorien,

 

"Bekkasiner i snestorm" en 2. præmie(helt i top, meget tæt på nr. 1 sagde dommerne) i fugle kategorien og

 

"Lækat med unge i møgvejr" fik 1. præmien i pattedyr kategorien.

 

Lækat billedet har en tragisk historie: Samme dag/nat druknede alle unger og æg i hættemåge kolonierne i mosen, næste morgen var der i bogstaveligt forstand døds stille i områderne, alt liv var væk og områderne lå øde hen. Lækatten reddede sine unger ved at flytte dem fra en begyndende oversvømmet rede til en der var højere beliggende og tør.

 

Japan og Alaska med Carsten Siems!

På medlemsmødet torsdag d. 16. marts, viste Carsten Siems billeder fra sine ture til Alaska og Japan for 30 videbegærlige NFD-medlemmer. Vi blev guidet gennem Tokyos gader og Hokkaidos bjerge, til sneaberne og de smukke traner.

Fra Alaska så vi billeder af de smukke landskaber, hvidhovedede havørne, bjørne, elge, havoddere, og meget andet fra USAs største stat.

Jette Bjerregaard skulle også have vist billeder, men var bortrejst, så Carsten vidste nogle få af hendes billeder.

Jan Hübbe viste også billeder fra Japan.

Tak til alle for de smukke billeder, og sjove anekdoter og fortællinger fra spændende steder, man ikke lige kommer hver dag.