Nyheder

Info om billede upload.


Sådan uploader du billeder til henholdsvis fotovæggen og dit personlige galleri

 

Når du har lagt billede/billeder ind på dit profilgalleri,

kan du vise os andre, at dit galleri er aktivt ved at sætte et + efter dit navn.

Det gør du sådan:

Gå ind under "fotografer" og "rediger profil"

På nederste linie laver du mellemrum og et +.

Husk at opdater.

Kort om dit nye nfd.dk


Dine overordnede muligheder efter log ind:

1) Lav dit personligt profilgalleri med plads til max. 24 billeder. Det er tænkt som fotografens portefølje, et galleri som skal vise fotografens bedste billeder. Så vær kræsen med hvad, du lægger op her. Billeder hertil uploades via menupunkt  "Fotografer " undermenuen "Profil galleri".
Portræt-billedet af dig selv skal kun være 150 x 150 pixels.

2) Deltag på den nye fotovæg, der er mere uformel. Her kan du dele dine skud med andre. Det kan være nogle spændende adfærdsbilleder, en sjælden art, oplevelser fra dagens fototur eller billeder, hvor du ønsker en teknisk evaluering af billedet. Billeder hertil uploades via menupunkt "Fotovæg" undermenuen "Upload billede".

Dine fotos bør altid være 1200 pixels på billedets længste led og filstørrelsen max 800 kB. Normalt vil 500 kB være mere end rigeligt og give mindre ventetid ved både visning og upload. Komprimér om muligt direkte i dit billedbehandlingsprogram, så du ikke behøver Save For Web og tilsvarende funktioner, som sletter billedets indlejrede EXIF-data om blænde, tid osv. Det er data, som gerne skal følge automatisk med billedet og blive vist under det.

3) Du kan skrive Forum-indlæg i de viste kategorier af emner og kommentere tråde med andres indlæg.

4) Under Annoncer kan du skrive om køb og salg af grej eller reklamere for tilbud til andre medlemmer.

5) Du kan se kommende arrangementer i Kalender.

6) Årskonkurrencen ses foreløbig blot som den gamle hjemmeside vist i den nye. Vi arbejder på en bedre langsigtet løsning. Det gamle site bliver i øvigt ikke lukket foreløbig. Man ser fx stadig alle fotografernes gamle billeder her og årskonkurrencen via Menu-knappen øverst til højre (eller her).

7) Du kan ændre dit brugernavn og adgangskode: Max. 10 karakterer og minimum tre, som kun må indeholde 0-9, a-å, A-Å. Altså ingen tegn eller mellemrum.

Skulle sitet ikke straks være zoomet til at fylde optimalt i din browser, retter du det let ved at holde Ctrl-tasten nede mens du scroller på din mus. Siden ses væsentlig pænere i browsere som Chrome og Firefox end i Internet Explorer.

Hjælp os at fange sitets mulige børnesygdomme ved indlæg i NFD-forummet - tråden "MENINGER OM DEN NYE HJEMMESIDE".

Få styr på farverne


Onsdag den 13. februar holdt Michael Fahlgren foredag i Pilegården, Brønshøj, for 20 medlemmer med temaet ”Få styr på farverne”. Michael gennemgik noget indledende farveteori som optakt til, hvordan man sikrer sig, at man har ”styr på farverne” hele vejen fra motiv, via kamera, skærm og printer og til det færdige print. Det er ikke en helt ukompliceret opgave.

Michael havde, foruden meget instruktive slides og forklaringer, også medbragt diverse udstyr til farvekallibrering, så alle kunne få en hands on oplevelse. Michael er free lance fotograf og journalist og arbejder dagligt med farver og farvekalibrering, hvilket skinnede tydeligt igennem Michaels viden og engagement. Link til Michaels slides samt en liste over hjemmesider m.m. til de forskellige leverandører og fabrikanter af farvekalibreringsudstyr finder du nedenfor. Farvekalibrering er tilsyneladende ikke helt så kompliceret, som det kan lyde, og kalibreringsudstyret ikke urimeligt dyrt.

Taget i betragtning, hvor mange penge, der bruges på selve fotoudstyret, for ikke at tale om den tid den flittige naturfotograf bruger i felten – og bag skærmen – ja så er det nærmest uansvarligt ikke at have ”styr på farverne”. Det er bare med at komme i gang.

Michael er redaktør af NFD’s  nye e-magasin. Aftenen sluttedes derfor med en god snak og diskussion om vores nye flotte blad.

Tekst/Foto: Jens Erik Holmsgaard

Links:

Michaels presentation: http://www.dtp.dk/farvestyring.pdf

Profile Prism: http://www.ddisoftware.com/prism/

VueScan: http://www.hamrick.com/

Spyder-produkterne: http://spyder.datacolor.com/

Goecker sælger flere farvekort til kalibrering:http://webshop.goecker.dk/web/guest/shop/-/schcategory/id/4235

Video tutorials:

The Luminous-Landscape (Canada) har en meget se- og læseværdig hjemmeside:www.luminous-landscape.com. L-L forhandler desuden en række introduktions videoer (video tutorials) om billedbehandling og i denne forbindelse også ”Guide to Colour Management”. Den kan downloades for $ 16.95. L-Ls videoer er meget instruktive og indsigtsfulde.