Nyheder

NFD-fotograf vinder en flot 3-plads.

Outdoor messen i Aalborg Kongres- og kulturcenter afholdt for første gang en naturfoto konkurrence.
En foto konkurrencer der ikke kun udfordrede på motiver, men også på godt håndværk.

Billederne skulle fremstilles i 70 X 50 cm eller 75 x 50 cm og afleveres til ophængning.
Emnet var Billeder af danske dyr.

Konkurrencen var på en måde lokal, da man selv kunne hænge tilmeldte billeder op, og selv skulle sørge for at hente sine billeder ved messens afslutning.
Men absolut en konkurrence for seriøse naturfoto grafer der både elsker at fotografere i naturen, og at lave seværdige billeder helt færdig.
Jeg deltog med de maksimale 3 billeder, jeg egenhændigt havde printet og monteret på passende pap og forsynet med håndskåret passepartout, så de så pæne ud uden ramme.
Billederne skulle jo sendes med PostNord, så glas og ramme var ikke en løsning.

Jeg havde allieret mig med en gæv jysk naturfotograf Vinni Bruhn, til at klare det med at sikre op og nedtagning.
Mine motiver var dådyr, krondyr, og en vandstær.
Dommerpanelet syndes åbenbart bedst om fugle, i hvert fald var alle 3 vinder pladser fugle.

Jeg var så heldig at få en 3 plads med min vandstær.
Vandstæren er taget ved Solbjerg Engsø, hvor jeg et par dage i træk havde ligget helt nede i vandkanten med kameraet på en slæde for at få det rigtige perspektiv på vinter fiskere, i håb om at fugl og det lækre lys der opstår med blå himmel til at farve vandet, og den opgående sol til at lyse det gule siv i kanten af styget op, jeg var nødt til at ligge delvis ude i vandet med den ene arm, men hvad gør man ikke for et godt billede.
Billedet er taget med Nikon D300S og 400mm på F4 1/500 sec ISO500.

Da Henry ikke selv være til stede ved præmieoverrækkelsen modtog Vinni Bruhn på vegne af Henry præmien. (Foto: Poul Nymark)

Fantastiske billeder fra Antarktis

Der var spændende billeder fra Antarktis på februars medlemsaften i Brønshøj.
Det er nok de færreste danskere, der har været der, men John og Jette Bjerregaard tog på en spændende tur for et år siden – 100-året for eventyreren Schakletons ekspedition. Tak for kigget – til jer der ikke var der, så kig tilbage i medlemsmagasin nr. 80 fra maj sidste år – og læs beretningen.

NFD på Outdoor messen i Aalborg

Hvert andet år afholdes der Outdoor-messe i Aalborg Kongres- og Kulturcenter. I år blev messen afholdt i dagene fra d. 10. til 12. februar.

NFD-Nord deltog med en stand. Vi var tildelt 10 m vægplads flankeret af gavlvægge i begge ender. Til rådighed havde vi to borde med tilhørende stole. Standen var placeret meget fordelagtigt ret ud for en midtergang, så publikum havde fuldt overblik over hele standen, når de nærmede sig. Vi medbragte selv en videoafspiller med tilhørende monitor, hvor Alberts seneste videoer om årstiderne i naturen kørte fra start til slutningen af messen. Videoerne: Forår, sommer og efterår var lagt frem med salg for øje.
Ligeledes var NFDs jubilæumsbog lagt frem med salg for øje. Vi i Nord havde med tak modtaget foldere om NFDs virke fra hovedbestyrelsen. Disse lå som tag-selv tilbud til de besøgende.
Den tildelte plads gav os mulighed for at præsentere 27 billeder i størrelsen 30x40 enkelte lidt større. Otte NFD-medlemmer var leveringsdygtige af billeder til udstillingen.
Hos den lokale fotohandler fik vi i hast fremstillet to bannere med NFDs logo. Fra samme fotohandler lånte vi en opslagstavle, hvor billeder fra vores ture i marken inden for de sidste par år var præsenteret.
Alt i alt fik vi lavet en fotostand, der havde blikfang og præsenterede de udstillede billeder meget fornemt.

Vores stand var bemandet med to medlemmer ad gangen. Vi havde lavet vagtplan med et skift midt på dagen, så de vagtbærende blev aflastet og kun var tilstede halve dage ad gangen.
Messen blev besøgt af 10.400 besøgende. Lørdag var den travleste dag.
Vores stand var jævnligt besøgt af interesserede, og vi, der passede standen, fik mange gode snakke med de forbipasserende. Salget af jubilæumsbøger var ikke revolutionerende, ligesom salget af Alberts CD'er var skuffende.
Mange af de besøgende, vi fik i tale, kom for at høre om medlemskab og høre om NFDs virke. Vi opfordrede interesserede til at besøge os på vores næste klubaften, for på nærmeste hold at møde medlemmerne og mærke den atmosfære, der råder i foreningen. Herfra kan de så tage stilling til fuldgyldigt medlemskab. Bliver det, som vi håber, ja så bliver vi i Nord udvidet med en halv snes nye ansigter.