5 kommentarer til “Blå Libel”
 1. profilbillede Kurt Stæhr profilgalleri

  Spændende at se begge versioner – jeg er mest til s/h versionen, men er lidt i tvivl om toningen og om den øverste plet skal med. Kvisten den sidder på og det buede strå spiller fint op mod hinanden 

 2. profilbillede Dorte Bech Pedersen profilgalleri

  Synes også det er spændende at se begge versioner. Spændende komposition hvor det buede strå og reflekserne giver et kunstnerisk udtryk til naturfotoet.

  Har du andvendt en “preset” eller har du selv lavet den sort/hvide fra bunden?

  Billedet er taget i hårdt lys og derfor får du et meget kontrastfyldt sort/hvid billede. Er det et kontrastfyldt udtryk du ønsker?

  Hvis jeg er i tvivl, så laver jeg flere versioner af samme billede med forskellig lysstyrke og kontrast, og så sammenligner jeg dem. Jeg arbejder både globalt og lokalt med lystyrke og kontrast.

  Det er jo et spørgsmål om smag, og hvilket udtryk man ønsker der skal komme frem.

 3. profilbillede Jan Munkholm profilgalleri

  Ja, det er jo nok de to modsatrettede buer, der har fået mig til at arbejde videre med billedet, ellers havde det bare været et halvdårligt billede af en Blå Libel. Jeg har tonet mine s/h billeder, næsten konsekvent, i de sidste 30 år. Mest selentoning men også sepiatoning. 

  Der er ikke anvendt noget “preset”. Jeg arbejder først med farvefotoet til jeg synes det er som det skal være, så konverterer jeg evt. til s/h og justerer så de enkelte farvers udtryk i det s/h billede. Derefter arbejder jeg så med “dodging” og “burning” i billedet og til sidst arbejder jeg så med partiel fremhævning af struktur eller skarphed. Mit fotobehandlingsprogram – Capture One – har fået pensler, hvor man direkte kan gå ind og arbejde i billedet og hvert værktøj får så automatisk sit eget lag i billedet. Så nu har jeg ikke længere nogen undskyldninger for ikke at arbejde mere lokalt end jeg hidtil har gjort. 

  Jeg har hørt fortalt, at uanset om Gud er en mand, kvinde eller naturen, så er “vedkommende” helt vild med insekter. De er de talrigeste og har været her i millioner af år og vil sikkert være nogle af de sidste, der vil uddø på kloden. Jeg tror det er derfor, jeg altid har trang til at give dem så kraftigt et udtryk som muligt. 

  Jeg vil prøve at arbejde med beskæringen igen, som Kurt anviser. Og jeg vil prøve at arbejde med forskellige udtryk mht. lys og kontrast og se, om der er noget, der virker “rigtigere” end andet. 

  Tak for kommentarer.

 4. profilbillede Jan Munkholm profilgalleri

  Det er så her, jeg er endt. Efter mindst 10 forskellige udgaver er det her den jeg bedst kan stå inde for. Det er her, vi har de mange millioner års perfektionering. 

Skriv et svar

Du skal være medlem og logget ind for at skrive kommentarer

Bliv medlem