Dåhjort

1+
Set: 1086

5 kommentarer til “Dåhjort”
 1. profilbillede Ole Banke profilgalleri

  Hej Frede, du fotograferer i Gribskov bl.a. dådyr i brunstperioden. Det tager jeg hatten af for: Til forskel fra dådyr i Jægersborg Dyrehave er dådyrene i Gribskov meget sky og meget vanskelige at komme på skudhold af. Jeg har selv fra tid til anden forsøgt mig med dem, for mig var det i hvert fald vanskeligt og krævede gode listeevner og megen tålmodighed, men et par gange havde jeg dog heldet ned mig.

  0
 2. profilbillede Frede Mørch profilgalleri

  Hej Ole

  Det er da et flot nærbillede af Dåhjorten du dér har fået skudt! Især lysets spillen i grangrenene giver stemning.

  Men ellers må jeg give dig ret; de dyr er ikke så nemme at få på linsen. Jeg har nok brugt 2-3 år på at få hold på dem; påklædning, vindretning, måden at bevæge sig på, årstid og ikke mindst kendskab til hvor de færdes hvornår er alle vigtige faktorer.

  Så lige nu er min vigtigste succesfaktor – ud over brugbare fotos naturligvis – at det lykkes at forlade skuepladsen lige så ubemærket som jeg kom derhen…..

  Dåhjort

  0
 3. profilbillede Ole Banke profilgalleri

  Hej Frede

  Tak for din gode bemærkning. Det billede er efterhånden ret  bedaget, det er fra 2007 – håber den flotte hjort har undgået de årlige ‘kongejagter’ i Gribskov! De sidste billeder jeg har af dådyrene i Gribskov er fra 2014, men alle dine faktorer for succesfulde billeder kan jeg nikke genkende til, det eneste jeg ikke har prøvet er at forsøge at komme til at lugte som dyrene ved kontakt med hjortenes ‘brunstgruber’!

  0
 4. profilbillede Frede Mørch profilgalleri

  Hej Ole

  Lidt mere om snige-teknikker: et måske ikke så velkendt fif er at bruge sorte gummihandsker om sommeren. De er jo supertynde, så kamerabetjeningen fungerer ubesværet, og så hindrer de at dyrene ser bevægelsen når du fører kameraet op til øjet, når et Kodak-moment manifesterer sig. Denne bevægelse opfanges alt for let af dyrene, hvis den sker med lyse, utildækkede hænder. Om vinteren har tynde, forede, sorte læderhandsker samme effekt. Læg dertil generelt mørk beklædning, samt en sort elefanthue (som først monteres når man går i stealth-mode udenfor stierne), så er man fint kamufleret – uden at forekomme alt for suspekt ved mødet med andre skovgæster!-)

  Her en hjort fra i dag.

  Dåhjort

  0

Skriv et svar

Du skal være medlem og logget ind for at skrive kommentarer

Bliv medlem