“Det vigtigste er at bevare jordforbindelsen”

Set: 148

4 kommentarer til ““Det vigtigste er at bevare jordforbindelsen””
 1. profilbillede Ole Banke profilgalleri

  Jeg elsker den slags billeder der viser, hvordan vind og vejr påvirker omgivelser og ikke mindst vegetation. I Jens Kristian Kjærgaards bog Nationalpark Thy har han et billede af en tjørnebusk, der er endnu mere krumbøjet – også her mod øst – end træet på dit billede Knud Erik. Men dit billede er også fint og viser godt den heftige vindpåvirkning i Vestjylland. Men jeg kunne godt have undværet den irriterende pæl lige midt i billedet…. 

  På El Hierro – den vestligste Kanarieø – findes nogle ikoniske enebærtræer, der er helt krumbøjede af vindens påvirkning. Her ligger de slidte grene helt nede på jorden! For ti år siden besøgte jeg El Hierro i håb om blandt andet at fotografere et af disse enebærtræer. Men ak, vejen der førte ud i ødemarken var totalt spærret af et kraftigt stenskred. Rart at vide at jeg kan finde beslægtede træer i Vestjylland!

   

 2. profilbillede Knud Erik Johansen profilgalleri

  Hej Ole 

  Mange tak for respons. Træer og buske “der fortæller noget” kunne godt være i fokus for mig her i 2023 – både i farver og i sort/hvid.

  “Pælen i midten” – jeg vidste det 🙂 – men jeg ved ikke helt hvordan I har det med “reparationer” i billederne.
  Jeg kan sagten fjerne den – men jeg er heller ikke helt med på dens funktion, der midt i “naturen”.
  Den ligner noget, som nogen forventer, at noget kommer og sætter sig på.
  Jeg udforskede det ikke – men så må der være et egnet sted til naturfotografen derude og i nærheden. Bemærk toppen!

  Tak for de uddybende informationer – man ved aldring hvad man kan komme til at bruge.

  Mv Knud Erik

 3. profilbillede Ole Banke profilgalleri

  Hej igen

  Den bedste måde at fjerne den pæl på vil være, at du bevægede dig mod venstre inden du tog billedet, så pælen blev skjult bag træstammen. Alternativt at fjerne toppen, der rager op i det fri og er mest synlig, med Lightroom eller Photoshop – eller det program du nu bruger.

 4. profilbillede Knud Erik Johansen profilgalleri

  Hej Ole

  Pælen er væk – PaintShop Pro. Hvis jeg havde flyttet optagepositionen mod venstre, ville den markante top af træet ikke have været den samme pga. synsvinklen. Jeg stor rimelig vinkelret ud for “udhænget” for at toppen skal syne mest muligt. Jeg står et pænt stykke nede ad Provstgaardsvej, i nærheden af den nordlige pumpestation. Det var det mest markante træ – men ikke det eneste “skæve”. I øvrigt har jeg bogen “Natur på KANTEN” – en fødselsdagsgave på 368 flotte sider om Thy. Heri er der rigelig med inspiration. Mv Knud Erik

Skriv et svar

Du skal være medlem og logget ind for at skrive kommentarer

Bliv medlem