Havørn i modlys

Set: 2197

9 kommentarer til “Havørn i modlys”
 1. profilbillede Jan Munkholm profilgalleri

  Forbehold: Min skærm er rigtig dårlig til mørke billeder. Umiddelbart ser jeg næb, hovedprofil, delvis kontur af fuglen, de hvide halefjer og vanddråberne efter fuglen. Når jeg klikker billedet op, ser jeg lidt flere detaljer. 

  Jeg synes det er et spændende billede. Jeg er, som de fleste andre, vildt fascineret af rovfuglene. Og i det hele taget af de øverste dyr i fødekæderne: hvalerne og de store kattedyr. – Det er vel styrken. Vi drages mod styrke og frastødes af svaghed. Hitler havde Ørnen som symbol, både på bygninger og uniformer og det var vel for at sole sig i dens dominans i dyreriget. Og de fleste billeder vi ser af Havørnen er derfor Krigeren der samler (desværre) en død fisk op fra havoverfladen. 

  En af styrkerne i det her billede er, at du ikke forfalder til den kliché, men lader fuglen være fugl uden overdrevent testosteron. Personligt tror jeg, det er fordi, du er en kvindelig fotograf og lægger din fascination et andet sted. (Det er bl.a. derfor, at det er så uhyre vigtigt at vi får flere kvindelige fotografer på banen, så vi kan få nogle mere nuancerede opfattelser af verden omkring os. Nå, det var et sidespring). – Vanddråberne! De er vigtige her, af to årsager: man kan se dem som stjernestøv i halen på en vinder af “Nature gots talent”! Eller man kan se dem som det de er: hav

  Når man kalder fuglen Havørn, er det jo ikke for at drille den, men fordi den har mere med havet at gøre end de andre ørne, det er en del af dens identitet. Med dråberne har du sådan set ryggen fri. Du har forbundet den med dens habitat. Men, og det har vi været inde på før, man kan diskutere hvorvidt sammenhængen med dens habitat er tydelig nok eller æstetiseringen af ørnen har hevet den for langt væk fra dens levested. Men med dråberne vil du altid kunne klare frisag, men ikke undgå kritik. 

  Et andet kritikpunkt kunne være dunkelheden. Men på grund af min skærm kan jeg ikke gå nærmere ind på det. 

  Hvis der ikke er noget af det jeg har skrevet du kan bruge til noget, så bare glem det og gå din egen vej. Jeg er sikker på at den fører dig hen til et spændende sted. 

 2. profilbillede Vinni Bruhn profilgalleri

  Hej Jan

  Tusind tak for din lange og spændende fortolkning af mit billede – at du har haft lyst til at bruge så lang tid på at analysere det, er nok en af de største roser man kan få, for så har billedet fanget dig og givet dig lyst til at se nærmere på det. Sådan et skriv kan man altid bruge til noget 😉

  Mit største problem med mine mørke billeder er altid, at de ofte ser anderledes ud på andre skærme, og det er derfor altid en balance at få dem så mørke som jeg gerne vil have dem, og samtidig ikke få dem så mørke, så andre ikke kan se de detaljer, som jeg gerne vil have de skal se.
  På min skærm er hele fuglen synlig, man kan se øjet og detaljer i hovedet og halsen, samt halen. Undersiden af fuglen er mørk, men ikke helt uden detaljer, og modlyset danner en oplyst silhouet rundt om næsten hele fuglen.

  Jeg er fascineret af modlyset, og det magiske øjeblik hvor lyset tegner omrids af motivet.
  For mig er dette her billede alt andet end dunkelt. Det er øjeblikket jeg har ventet på, hvor den mørke ørn rammer solens stråler og bliver til en magisk silhouet … men det er nok fordi jeg var der og oplevede det og ved at det var skønt vejr, i dejligt selskab og slet ikke mørkt og dunkelt 😉

  Tak igen Jan, for din tid og dine kommentarer 😉

 3. profilbillede Kurt Stæhr profilgalleri

  Jeg kan ikke komme med så lang of fin en udredning som Jan, men vil blot sige at du er en modlysbilledets mester. Det er altid dejligt at se dine stemningsfulde modlysbilleder. 

  Det med fotos af “tillokkede” ørne med fisk i kløerne, kan altid diskuteres, men det er nu en gang nok den eneste måde at få den slags billeder på og er man en teknikkens mester som dig, ja så er det – rent fotografisk- en fornøjelse at se på 😉

 4. profilbillede Carl Ammitzbo profilgalleri

  På min skærm ser det fantastisk flot ud bortset fra, at jeg ikke får hele længden med, når jeg klikker det op.

 5. profilbillede Vinni Bruhn profilgalleri

  Tusind tak Kurt og Carl

  Kurt, jeg bliver helt rød om ørerne af din kommentar – det er meget smigrende og alt for meget 😉

  Carl – ups, undskyld, forkert størrelse i upload.. Beklager.. Du må ud og købe en ny og større skærm 😉

 6. profilbillede Palle Frejvald profilgalleri

  Ja, den er mørk — indtil Carl fortalte at var for stor til skærmen. Jeg måtte klikke på den, og pludselig så jeg en et smukt, skarpt og fint billede af havørnen. Flot Vinnie!

 7. profilbillede Vinni Bruhn profilgalleri

  Tusind tak Palle, så var det jo godt jeg lavede den for stor, så du kom til at klikke den op 😉

 8. profilbillede Dorte Bech Pedersen profilgalleri

  Det er absolut et billede der skal klikkes op, og jeg har hele fuglen, og hvilken fugl 🙂 🙂 🙂 Flyvende fugle er normalt ikke det jeg er mest interesseret i, men her hvor baggrunden er mørk og matcher fuglen der bliver det et meget interessant billede.  Jeg ser også detaljerne du beskriver, og jeg er jo helt med på det der med mørke billeder 🙂 Flot bearbejdet, Vinni, glæder mig til at se mere.

 9. profilbillede Vinni Bruhn profilgalleri

  Tusind mange tak Dorte 😉
  Glæder mig at du kan lide det.. Jeg er jo meget til de der mørke billeder – men det har du nok bemærket 😉

   

Skriv et svar

Du skal være medlem og logget ind for at skrive kommentarer

Bliv medlem