14 kommentarer til “Kernebider”
 1. profilbillede Kurt Højmann Hansen profilgalleri

  Ja, Frede Dit efternavn er måske inspiration til dette foto 🙂 men nu skal de nok heller ikke være mere “Mørch” 🙂 men fint med egen stil. 

 2. profilbillede Peter Halkier profilgalleri

  Jeg kan godt lide stilen, den giver mange muligheder! – Og dejligt skarpt billede!! 🙂

 3. profilbillede Benedicte Wiberg profilgalleri

  Spændende og anderledes billede og flot detalje med øje og næb som det væsentlige i billedet.

 4. profilbillede Jan Munkholm profilgalleri

  Jeg synes også, det er noget du skal arbejde videre med, der er helt klart potentiale til mange flotte billeder.

 5. profilbillede Dorte Bech Pedersen profilgalleri

  How low can you go? Fuglen står fint i den dybe undereksponering.

 6. profilbillede Johnny Bengtsson profilgalleri

  Fint perspektiv og godt brug af kameraets muligheder/billedbehandling 🙂 

 7. profilbillede Frede Mørch profilgalleri

  Mange tak for de anerkendende kommentarer!

  Det var egentlig dette ét år gamle foto (desværre uden exif-data) der gav mig appetit på at arbejde med tusmørkefotos: https://nfd.dk/billede/solsort-6/

  Siden har jeg fået arbejdet mig frem til en kameraindstilling, der giver mørke/sorte baggrunde selv på fotos taget midt på dagen, i solskin – som fx. det ovenstående.

  Så det bliver næppe sidste gang jeg forsøger mig i denne genre, som jeg i.ø. ved et tilfælde fandt et mere prominent eksempel på – uden kvalitetsmæssig sammenligning med mine egne beskedne forsøg!

  https://www.nhm.ac.uk/wpy/gallery/2020-the-beak

  Her er et Solsorteskud med samme kameraindstillinger som Kernebiderfotoet, også taget midt på dagen, for en uges tid siden:

 8. profilbillede Frede Mørch profilgalleri

  Takker, Carl

  Det er jo næsten det diamentralt modsatte af dit sarte, lyse Rødhalseskud!

  Men heldigvis kommer naturfotos jo i mange varianter……

 9. profilbillede Ole Banke profilgalleri

  Det er enhver seriøs naturfotografs drøm at få sin helt egen profil eller egen stil. Det ser ud til at du ihærdigt leder efter din stil, og for mig at se  er du godt på vej. Kernebideren står lige lovlig mørk for mig, men solsorten er rigtig fin, men den er jo lykkedes godt for dig tidligere.

 10. profilbillede Frede Mørch profilgalleri

  Mange tak for din positive vurdering af mine anstrengelser – men jeg ser egentlig ikke mig selv som stiljæger. Jeg kan blot godt lide at eksperimentere, også med det tekniske, når motiverne bliver for velkendte i sig selv.

  Og dér er jeg så heldig, at kombinationen af store uforstyrrede haver i mit boligkvarter, plus beliggenheden tæt på det sydlige Gribskov, både byder på ræve og forskellige fotogene fugle på min egen matrikel. Selv Stillitser og Halemejser har været forbi enkelte gange, mens Dompap og Kernebider stort set er daglige gæster, når blot jeg ikke er for fedtet med solsikkekernerne.

  Kernebider/Solsorteserierne er således et afkast af mangel på egnet tur-vejr, så det i stedet blev havens liv der kom i fokus.

  Den kameraindstilling der giver den sorte baggrund kræver i.ø. paradoksalt nok fuldt og kraftigt solskin for at fungere – men det muliggør jo på den anden side, at de fugle der optræder kommer til at stå skarpt, selv på den sorte baggrund.

   

   

 11. profilbillede Kurt Højmann Hansen profilgalleri

  OK Frede – spændende læsning – men indgår der ikke en del minus kompensation i lysmåling. ???

 12. profilbillede Frede Mørch profilgalleri

  Hej Kurt

  Det gør der givetvis – men dén slags overlader jeg trygt til Sonyen. Jeg er ikke særligt velbevandret i de finere nuancer omkring kameraindstillinger og fototeknik – det er mere motiverne end kameraet der gør, at jeg finder naturfotografering interessant.

  Det udslagsgivende for den omtalte indstilling er som jeg ser det kombinationen af den meget korte lukketid og den lave ISO – formodentligt omkring Sonyens base-ISO. Hvis kameraet selv skulle vælge ISO hér, blev den under de aktuelle omstændigheder sikkert betydeligt højere, og fotoet bliver så uden den sorte baggrund.

  Her er et skud fra i dag, hvor det jo også var solskin – med den samme kameraindstilling som dén fra Kernebideren ovenfor.

Skriv et svar

Du skal være medlem og logget ind for at skrive kommentarer

Bliv medlem