5 kommentarer til “Lokkende Garver”
 1. profilbillede Ole Banke profilgalleri

  Gad vide om din garverhun er der samme jeg så dagen efter(12/8-21)? Efter ca en halv times observeren blev jeg opmærksom på en megastor ‘løbebille’ der fræsede rundt i skovbunden og, derpå rundt på træet for derpå at flyve væk – for siden at vende tilbage. Nærmest af nysgerrighed begyndte jeg at fotografere den, for at afsløre hvad det var for en bille på computeren efter hjemkomst. Her blev jeg overrasket, den havde lidt for mange fællestræk med den garverhan jeg tidligere havde fotograferet. Det var hunnen jeg havde fået på hukommelseskortet, klart større ned hannen, som det også fremgår af dit billede 2 – lige bestemt den situation jeg havde håbet på, da jeg stod der med kameraet. Billedet med læggebrodden er interessant, her kan ingen garverhan være i tvivl om hensigten, men garverne kunne nok få glæde af et datingsystem, så svært de har ved at træffes. Begge dine billeder er fine, nummer to tydeligvis fra en tidligere sommer.

 2. profilbillede Frede Mørch profilgalleri

  Tak for kommentarer, og hermed lidt respons til Oles:

  Det er næppe samme hun; så vidt jeg har kunnet se, forlader især hunnerne bøgeruinen samme dag som de er klækket – uanset om de er blevet parret eller ej. Hvis de er blevet parret kravler de efter parringen ned til jordoverfladen og lægger æg nede i jorden, tæt op ad træets rødder. Herefter kravler de op i ruinens top og flyver bort.

  Hvis de sidder længe og lokker uden resultat, kravler de når skumringen falder på direkte op i toppen af ruinen, og flyver så ligeledes bort.

  Du nævner at mit foto 2. måske ikke er fra i år, men det er det – nærmere bestemt fra 02.08.2021. Men du har ret i at der er noget underligt ved det. Det skyldes helt enkelt at det ikke er taget med Sonyen, men med min iPhone. Den er lettere at få anbragt helt tæt op af stammen, og helt tæt på motivet. Men indrømmet, især hvad angår baggrunden er kvaliteten tvivlsom……

  Mvh Frede

   

   

Skriv et svar

Du skal være medlem og logget ind for at skrive kommentarer

Bliv medlem