Looking

Set: 203

9 kommentarer til “Looking”
 1. profilbillede Kurt Højmann Hansen profilgalleri

  Hej – hvad siger du til dansk på Dine fotos.?????????? her på siden for danske medlemmer.

 2. profilbillede Jakob Evers profilgalleri

  Hej Kurt…

  Det syntes jeg ikke altid om 🙂

   

  /Jakob

 3. profilbillede Dorte Bech Pedersen profilgalleri

  Hej Jacob, det ville være interessant at høre lidt om dit billede istedet for copyright info. Jeg tror vi alle herinde er bekendt med dette. Derimod ved vi intet om hvordan dit fine billede kom til 🙂 Hvis du ønsker kommentarer på dine billeder, så er det en god ide at du som fotograf åbner dialogen. Håber du læser dette positivt.

  /Dorte

 4. profilbillede Jakob Evers profilgalleri

  Jeg læser alting som positivt 🙂 Til forskel fra måske mange andre 🙂

  Men min copyright er noget, som kommer fra min IPTC data inde i filen. Og som er tilknyttet alle mine billed, og som nfd.dk hjemmesiden læser og indsætter her, ikke noget jeg kan gøre noget ved. 😉

  Jeg uploader mest mine billeder til inspiration, ligesom jeg finder inspiration i andres billeder. Og ikke så meget hvordan billedet er blivet til. Så hvis det er kamera data du leder efter, har jeg tidligere har skrevet til bl.a. Kurt (som fandt det posetivt) til et andet billed, at det kan ikke bruges til noget efter min menning. Da det er individuelt hvordan fotografer fotografere. Læse evt. sidste indlæg til dette billed.

  https://nfd.dk/billede/watching/?t=fotovaeg&index=6

  Så kan det være at det giver mere mening, hvorfor jeg har en holding til det.

  Men det er altid hyggeligt at have en dialog om billeder (ikke teknik). Personligt vil jeg altid prøve at fortælle en histore med mine billeder, især med fugle billeder. Da der så mange små og sjove historier man kan fortælle. Og som ikke behøver nogle former for tekst. 
  De mest spændende billeder (for mig) er dem som overrasker, og ikke “bare” registere. At den fugl sat på den pind. Hvis billed vist en fugle som var igang med at fodre sine unger, eller måske igang med at jage.

  Jeg håber du forstår og opfatter at vi alle ikke er ens, når det kommer til at fotografer – Håber du læser det posetivt 🙂 Og hvad vi ønsker med vores billeder…

  /Jakob

 5. profilbillede Dorte Bech Pedersen profilgalleri

  Hej Jakob

  Jeg er ikke intersseret i exif data, som du skriver så vil indstillingerne altid være forskellige fra billede til billede, da det er lysforholdende der afgør hvilke indstillinger der skal anvendes. Selv, lægger jeg aldrig exif data op, men har der været noget specielt med lyset og dermed eksponeringen, så skriver jeg gerne om det, i håbet om at I der ser det,  vil forstå billedet bedre og vi måske kan få en dialog.

  Jeg ved ikke hvordan du redigerer dine billeder, men hos mig, der bestemmer jeg selv hvilke  data der skal følge med filen, og jeg ændrer disse data efter modtager. Det jeg efterlyste var præcis det der også interesserer dig, en lille historie om billedet. Billedet fortæller jo klart en historie  i sig selv, men tænk på, at vi er geografisk spredt, og skal vi have mulighed for at lære hinanden lidt at kende på afstand, så går det nemmest via lidt snak om de billeder vi lægger op. Jeg vil jo gerne kunne danne mig et indtryk af: Hvem er Jakob? Fordi vi begge er medlem i samme forening. 

  Du kan gøre det nemmere for mig at kommentere på dine billeder, ved at “invitere” mig til dialog med en kort beskrivende tekst. Men det går jo allerede fint endda 🙂

   

 6. profilbillede Jakob Evers profilgalleri

  Hej Dorte…

  Det er ikke fordi, at man behøver ikke at kommer med en kommentar – til mine billede. Faktisk syntes jeg at kommentare på mange måde er ligegyldige. Da det bare er et skylder klap. Jeg har talt med mange ang. dette emne, og vil stadig mener at som modtager af kommentaren ikke giver noget i 99% af tilfældne. Da de som reglet lyder “Flot billed, dejligt motiv” etc.

  Hvis klubben skal gøre noget, skal man indføre kontruktiv kritik. Som både kan afvikles online eller face-2-face.

  En sjov øvelse er f.eks.

  ——–

  4 personer mødes, de har fem billeder med hver.

  1 person ligger sine billeder på bordret, og herfra må man ikke sige noget.

  De andre 3 person skal så bliv enige om hvilket billeder som er det bedste. Der som sker helt automatisk er at de 3 person kommer til at diskutere ens billeder. Og dette input er 1000 gange mere værd. End alle de rosene ord, man kan få en i kommentar på f.eks forumet her.

  En problem stilling som kan forekommer er at personen som viser billeder. Hele tiden vil bryde ind med en kommentar i de andres dialog. Og det er meget vigtig at man på en høflig måde for fortalt at de må man ikke.

  ——–

  Mht. data ja så kan jeg styre hvilket data, skal med hvor. Men det giver ingen menning, hvis ens billed bliver smutter derfra, hvor jeg ikke har mine data ind i filen, så derfor har jeg altid de samme data liggende i filen – som jeg har opleveret nogle gange efterhånden i mit daglige arbejde som fotograf og videograf.

  Den lille historie (billed) skal efter min menning, kunne stå alene. Uden at man behøver at skriver noget tekst dertil. Hvis ikke – er billedet ikke “stærkt”/godt nok. Så for mig er det ikke spg. om at indbyde til dialog. For den ville jeg allerhelst have som før omtalte måde/konstruktiv kritik mundligt.

  Hvis der er noget som corona tiden har lært os, at det alle de måde man skal afvikle face-2-face møde på. Og som efter min menning også vil bringe personer sammen på tværs af landet. Som et forum ikke kan gøre…. 🙁

  /Jakob

 7. profilbillede Dorte Bech Pedersen profilgalleri

  Du har til dels ret i dine betragtninger, men hvis vi ikke skal kommentere (brugbart eller ej) på hinandens billeder, hvorfor så lægge billeder op på fotovæggen? Det behøver ikke kun være brugbar kritik, der er også noget socialt i samværet med andre fotografer. Der er rigtig mange gode folk herinde, som jeg sætter stor pris på. 

  Du er velkommen til at kontakte mig hvis du har 2 andre der vil være med til billedkritik, jeg deltager gerne. 🙂

 8. profilbillede Jakob Evers profilgalleri

  Et ord: Inspiration

   

  Det er ikke fordi, jeg ikke sætte pris på personerne herinde. Kunne bare godt tænke mig noget mere udvikling i klubben. Bl.a. i form af nogle nye tiltag. 
  Jeg kan se at andre foreninger rykker derud af med nye tiltag. Som F.eks. konstruktiv kritik, som jeg mener er klart den bedste måde til at drive ens fotografi fremad

   

  Jeg har flere ting på hjerne, som jeg kan se ville gøre klubben mere dynamisk og spændende. Især for nye medlemmer. Som kan have svært ved at bryde igennem strukturerne i klubben. 

 9. profilbillede Dorte Bech Pedersen profilgalleri

  Både inspiration og udvikling er godt, og det er da meget positivt hvis du har nye ideer og vil drive nye tiltag, for det er jo sådan det er, at det er os selv –  medlemmerne –  der skal stå for udviklingen i klubben. Onsdag d. 22 havde vi sat gang i noget nyt i Dyrehaven – “Kreativt fotografi” med lidt multieksponering og ICM og efterfølgende opload af resultaterne onsdag d. 29. til fælles kommentering, synd du ikke havde tilmeldt dig. Sidste vinter havde vi “Temafotografering” med nyt emne hveranden uge og fælles opload og kommentering, jeg ved ikke om du var medlem der, men jeg så dig ikke deltage. Man kan forsøge at sætte ting igang, men det kræver at andre har lyst til at deltage.

  14. oktober bliver der medlemsaften i NFD Øst om kreativt fotografi, håber du har lyst til at deltage.

  Det bliver spændende at se dine ideer.

   

Skriv et svar

Du skal være medlem og logget ind for at skrive kommentarer

Bliv medlem