Mørk Dåhjort

Set: 960

4 kommentarer til “Mørk Dåhjort”
 1. profilbillede Ole Banke profilgalleri

  I går cyklede jeg gennem Gribskov fra Mårum St til Kagerup St. På Pælevej hørte jeg en dåhjorts specielle bunstbrøl og kom til at tænke på, da jeg for 5-10 år siden i en årrække forsøgte at snige mig ind på parringen i netop Gribskov. Det var i nærheden af Bure Sø. Ved hjemkomst så jeg dit billede, der præcis viser forholdene med tæt krat, som jeg husker det – svært at fotografe i på grund af et kaos af grene og træer. Det præger også dit billede med virvaret af grene på kryds og tværs, du har formentlig også kun fået en enkelt chance, før dyret var væk? Men dit billede mangler noget bearbejdning – har du Photoshop eller Lightroom? Jeg ville blandt andet beskære det lidt, lysne træerne og mørkne hjortens lyse baggrund.

  Vedhæftet en dåhjort fra 25. oktober 2007 taget med mit gamle EOS 5D med 300 mm plus 1,4 konverter. 

 2. profilbillede Frede Mørch profilgalleri

  Hej Ole

  Tak for din grundige kommentar, som jeg hermed replicerer på:

  Dine forslag til yderligere efterbehandling af det ovenstående foto er i og for sig gode (og jeg bruger Photoshop), men fotoet er imø for uskarpt til, at indsatsen vil kunne svare sig.

  Du har helt ret i dit gæt på lokaliteten, og din beskrivelse af problemerne med at manøvrere i området som fotograf er spot on!-)

  Men jeg havde nu mere nærkontakt med dyrene end du antager – blot var forholdene, ud over krat og grenværk – ugunstige på dagen, som var mørk og overskyet, så de fleste fotos kan højest bruges som ufrivillige ICM- skud……

  Men jeg stod der et stykke tid, og fik både parrings- og kampskud.

  Her de mest brugelige, der selv om de langt fra er stjerneskud, dog illustrerer situationen med de forholdsvis mange Dådyr på brunstpladsen:

  Hvis vejret bedres vil jeg genbesøge lokaliteten, for om muligt at få lidt mere brugbare skud – dog stadig uden at komme så tæt på, at jeg forstyrrer forestillingen…

  Mvh Frede

 3. profilbillede Frede Mørch profilgalleri

  Her hvor der aktuelt er lidt debat om bevægelsesslørede fotos (enten “kunst” eller fejlskud) vil jeg lige bidrage med et ufrivilligt ICM-skud fra den ovenstående serie, der skyldes de yderst ringe lysforhold under optagelsen….

  Da én af forskellene på kunst og fejlskud er om resultatet er bevidst frembragt eller blot et ringe resultat under vanskelige forhold, må dette jo desværre betegnes som et Fejlskud!-)

  Mvh Frede

Skriv et svar

Du skal være medlem og logget ind for at skrive kommentarer

Bliv medlem