Ræv

2+
Set: 189

13 kommentarer til “Ræv”
 1. profilbillede Carsten Holmbo Jensen profilgalleri

  Fint og dejligt hvalpebillede, men i min optik forvirrer græstrået?

  0
 2. profilbillede Thomas Olsen profilgalleri

  Spændende med din megen nussen om billedet efter at det er taget – jeg kunne virkelig godt tænke mig at se billedet i sin oprindelige form “som i lige ud af kameraet” – måske der kunne komme en god og spændende diskussion ud af det med henblik på hvad og hvor meget vi kan tillade os at justerer på af knapper 🙂 

  0
 3. profilbillede Mads Hagen profilgalleri

  Tak Carsten, jeg tror at du har ret mht strået:)
  Thomas, har ikke brugt nogle fancy bavassano teknikker til den her, kun D&B og kurver i photoshop. Jeg synes at det var et meget fladt billede før og det at resultatet har taget lang tid tager ikke noget fra oplevelsen for mit vedkommende:)

  0
 4. profilbillede Kurt Stæhr profilgalleri

  Strå er næsten altid i vejen og pynter ikke på dette billede, men det er jo en gang vilkårene ved sådan en optagelse. Havde det været endnu skarpere og ligefrem lidt flere af dem, ja så ville det måske være en fordel her – efter min ringe mening.

  Da det er et naturfoto ja så må strået jo ikke fjernes via et fotoprogram.

   

  0
 5. profilbillede Thomas Olsen profilgalleri

  Tak, Mads 🙂 Vi er selvfølgelig ude i noget med smag og behag og forskellige holdninger – og den slags skal der være plads til. Jeg må dog indrømme, at jeg ikke er vild med den “nussede” udgave – der er simpelthen givet for meget af både det ene og det andet, så billedet i sidste ende virker uægte og ikke som et naturfoto. Originalen derimod er jo helt perfekt som jeg ser det og jeg er ikke i tvivl om at det er en ægte og rigtig ræv jeg betragter. Men jeg skal ikke agerer politimand og dikterer hvad der er rigtigt og hvad der er forkert i forhold til redigering af billeder, ofte er denne jo med til at give fotografen sin egen stil – men personligt vil jeg være ked af, hvis jeg på sigt skal genkende dine billeder på den “overdrevne” redigering, fremfor det flotte motiv, en svær fanget situation, lyset og skarpheden som jeg idag tillægger et godt Mads Hagen-billede 🙂 

  0
 6. profilbillede Mads Hagen profilgalleri

  Jeg synes jo at det er lidt synd at lige så snart der er tale om naturfoto så skal man forsøge at holde tilbage i redigeringen og at alt man laver nærmest skal forbi et råd af biologer der skal godkende ens arbejde. I fotojournalistik er der en forpligtigelse overfor et publikum men i naturfoto er det efter mig at se primært at man har en forpligtigelse overfor sig selv. Undtagelsen vil nok være i konkurrencer hvor man skal spille efter andres regler, men jeg kommer nok aldrig til at forstå tanken om at jo mindre sliders du rykker på i LR, desto finere vil dit billede være. I alle andre genrer af foto kan man bare give gas men ligeså snart der er tale om en plante eller et dyr så skal man forsøge at holde igen.
  Jeg synes at du har nogle gode pointer Thomas og jeg vil gerne give dig ret i at den nok har fået lidt for meget, især øjnene. Til gengæld synes jeg at originalen er alt for grå og kedelig for mit vedkommende:) Jeg synes dog at redigeringen er et super sjovt sted at prøve sine vinger af og se hvad der er muligt. Jeg lærer i hvert fald bedst når jeg leger med det og derfor ser jeg ingen grund til at opsætte dogmer for mig selv lige nu, de skal nok komme af sig selv med erfaringen:)

  0
 7. profilbillede Mads Hagen profilgalleri

  Når jeg lige læser den kommentar igennem igen her et par timer senere så lød den lidt sur. Det var ikke meningen. Det er en spændende debat og jeg er glad for at i udtrykker jeres holdninger:)

  0
 8. profilbillede Carl Ammitzbo profilgalleri

  Jeg synes, at du har fået et meget flot billede ud af din redigering og jeg er enig i, at det virker mindre fladt end originalen. Jeg ville dog redigere strået væk, idet alle flotte billeder af dyr ikke behøver at være dokumentar :-).

  0
 9. profilbillede Carl Ammitzbo profilgalleri

  Jeg synes, at du har fået et meget flot billede ud af din redigering og jeg er enig i, at det virker mindre fladt end originalen. Jeg ville dog redigere strået væk, idet alle flotte billeder af dyr ikke behøver at være dokumentar :-).

  0
 10. profilbillede Mads Hagen profilgalleri

  Tak Carl:)
  Jeg vendte tilbage til redigeringen fordi at jeg godt kan se overredigeringen lidt. har rettet på øjnene så den ikke får det der zombie look:)

  0
 11. profilbillede Dorte Bech Pedersen profilgalleri

  Mads, du og jeg er fuldstændig enige. Det skal være tilladt at redigere billeder som man vil. Så kan andre fotografer lide dem eller lade være. Man kan jo bare som her angive at man har redigeret billedet i et forsøg på at få det bedste frem i billedet. Mange af de såkaldte regler er vist desuden selvbestaltede og varierer fra forening til forening og konkurrence til konkurrence. 

  I dette tilfælde kan jeg dog bedre lide originalen. prøv at arbejde med den i Lightroom i stedet for Photoshop.

  Det kunne være sjovt at lave en happening, hvor man samles x-antal fotografer hvor flere redigerer og hinandens billeder. på samme tid. Det kunne der sikkert komme en hel del læring og diskussioner ud af.

  Jeg synes bestemt ikke du lyder sur, det er fint at du tager diskussionen.

  0

Skriv et svar

Du skal være medlem og logget ind for at skrive kommentarer

Bliv medlem