Ræv ved solopgang

2+
Set: 569

10 kommentarer til “Ræv ved solopgang”
 1. profilbillede Carsten Holmbo Jensen profilgalleri

  Hej Carl – fint billede, men farverne synes jeg ikke ser rigtig ud. Der er for meget lilla/violet tone i billedet efter min smag. Prøv at tage pipettten i WB i Lightroom og sæt den på rævens hvide felt lige over munden og se hvilken WB og ting den så foreslår?

  0
 2. profilbillede Vinni Bruhn profilgalleri

  Enig med Carsten.
  Dine farver er for magenta/røde
  Ellers et fint billede og i dag har ræven endda fået lov at beholde sine ben 😉

  0
 3. profilbillede Jan Munkholm profilgalleri

  Helt generelt synes jeg det er fantastisk mange flotte billeder du får ud af den 300mm. Jeg er enig med Carsten og Vinni i, at du skal have den der mormor-lyslilla-farve ud af billdet. Alternativt kan du selvfølgelig også bare dæmpe den. 
  I modsætning til flere tidligere rævebilleder, så giver du her ræven en hel del rum, at være ræv i. Men pga. den store blændeåbning har du en meget lille dybdeskarphed, hvor ræven kan være ræv. Det kan der være en idé i, men det har jeg svært ved at se her. Du kunne sagtens være gået op i ISO til 2000 eller mere og fået en lidt større dybdeskarphed, dvs. brugbart rum til ræven. 

  0
 4. profilbillede Kurt Stæhr profilgalleri

  Motivet er fint som sædvanligt fra din hånd, men kan ikke rigtig se hvad formålet er med den lilla farve her.  😉

  0
 5. profilbillede Carl Ammitzbo profilgalleri

  Mange tak for jeres gode kommentarer. Jeg anede jo nok, at der var noget galt med farverne. Selv jeg (den farveblinde) synes, at det ser ret rødt ud, men jeg tænkte bare, at jeg var langt nede i WB i forhold til, at solen ikke er stået op endnu på billedet. Sæter jeg pipetten på rævens hvide felt over munden, så foreslår den WB 4050 og Tint -55. Igen synes jeg, at der en ganske lav WB i forhold til, at solen endnu ikke er stået op. Til gengæld forsvinder det røde (tror jeg ;-)).

  Generelt kan jeg godt lide små dybdeskarpheder og jeg synes, at det fungerer rimeligt her. Bakken i forgrunden er ganske tæt på, så den vil jeg aldrig kunne få skarp. 1/60s er en langsom lukkertid, så havde jeg skruet op for ISO, så havde jeg brugt det til en hurtigere lukkertid. Jeg tror også, at en ISO2000 ved den langsomme lukkertid 1/60s ville have givet en grynet billede. 

  0
 6. profilbillede Jan Munkholm profilgalleri

  Lys og farver er noget mærkeligt noget. Det er på samme tid fotoner og elektromagnetiske bølger, hvilket betyder at det både opfører sig som partikler og som bølger, hvilket en gang fik en af mine fysiklærere til at at udtrykke, at det i virkeligheden nok var noget helt tredje. Men vi må jo leve med det som det er. For at gøre det hele endnu mere kompliceret, så er det ret individuelt, hvordan vi opfatter farver, alt efter hvordan vores øjne er bestykkede. 
  Selvfølgelig kan vi rent videnskabeligt definere en farve som lys med en bestemt bølgelængde, ligesom vi kan definere en tone med en bestemt bølgelængde, men er man farveblind eller tonedøv, så hjælper det ikke på ens sanseapparat. Man bliver ikke bedre til at sanse farver eller toner af den grund. 
  Jeg var engang tekniker på en teaterforestilling (jeg styrede lys og lyd), hvor vi var inviteret til Bologna i Italien. En dag kom en italiensk lystekniker (som kunne engelsk) hen til mig og spurgte – kan du fortælle mig, hvorfor vi sætter gule filtre på lyset når vi skal illudere dagslys og dagslysfiltre på når vi skal illudere måneskin? Jeg husker at jeg bare kiggde på ham, smilede og svarede – nej! sådan er det bare!
  Vi er lidt bedre hjulpne ved at vi har en hvidbalance på vores kameraer, som vil prøve at styre farvebalancen hen et sted, hvor de fleste vil se hvidt papir som hvidt. For erhvervsfotografer kan det være ret vigtigt at ramme den rigtige hvidbalance. Mærsks blå logo-farve skal rammes nøjagtigt, om det så koster tusinder af kroner at opnå det, men der er vi heldigvis friere stillet. I naturen findes alle mulige forskellige belysninger. 
  Personligt sætter jeg min farvebalance til 5.200 grader Kelvin og det er meget sjældent jeg føler behov for at justere min hvidbalance.

  0
 7. profilbillede Thomas Olsen profilgalleri

  Dejligt billede, Carl 🙂 Jeg vil da ikke afvise, at farverne en frostklar morgen omkring solopgang for en kort stund tager sig ud som på billedet.

  0
 8. profilbillede Carl Ammitzbo profilgalleri

  Tak for udredningen, Jan og for din kommentar, Thomas. Nu kommer jeg jo i tvivl om, hvad jeg har set. Måske sænker jeg WB til 4050 og sætter Tint til 0.

  0
 9. profilbillede Dorte Bech Pedersen profilgalleri

  Jeg skal ikke gøre mig klog på det tekniske med hvidbalncen, men billedet er også for magenta/rødt/lilla efter min smag. Kunne være spændende at se en variant hvor du har redigeret hvidbalancen. I øvrigt et fint billede af ræv, og jeg er heller ikke skræmt af den lille dybdeskarphed.

  0
 10. profilbillede Carl Ammitzbo profilgalleri

  Tak for kommentaren, Dorte. Måske uploader jeg et med andre farver, hvis jeg kan overtale min kone eller min yngste søn til at kigge med på farverne.

  0

Skriv et svar

Du skal være medlem og logget ind for at skrive kommentarer

Bliv medlem