Sønderjysk vinterlandskab

Set: 239
7 kommentarer til “Sønderjysk vinterlandskab”
 1. profilbillede Carsten Siems profilgalleri

  Fin sø du har!

  Også godt med det aflange format – jeg bruger ofte 2 : 1, da jeg får printet landskabsbilleder i 100×50 på aluminium
  Virker fint med den sorte ramme.
  Lidt kedelig himmel – for lys?

 2. profilbillede Mogens H. Foder profilgalleri

  Fint billede, hvor ‘almindelige marker’ altså accepteres her i forum! Det er jo også nærmest umuligt at tage landskabsbilleder her i landet, hvis der slet ikke må være spor af ‘civilisationen’! Jeg kunne tænke mig at prøve, hvor grænsen ligger?

  Kan også lide formatet, men er lidt ked af, at du lader standard formater styre så meget, at du ikke i stedet skar en fed stribe af himlen, selvom formatet så blev endnu mere outreret?

 3. profilbillede Knud Erik Johansen profilgalleri

  Hej Carsten.

  Mange tak. Jeg deler den med flere 🙂 – “min sø”. Ja, formatet gør også meget ved et billede – og det samme kan en lille ramme gøre. Lyset var diffust og en “snyde-himmel” ville jeg ikke lave – har heller ikke det nye “KI-understøttelse” til “billedforvandling” haha. Himlen er dog “fuld gennemtegnet” uden “clipping” i højlys. Ærlig snak er desuden,  at jeg, digitalt, har lagt et gradueret gråfilter hen over vand og himmel – hvor jeg droppede den mørkere udgave. Himlen på jpg-udgaven var håbløs, hvis resten skulle være OK. Men, mange tak for nyttig “feedback”. Knud Erik

 4. profilbillede Carsten Siems profilgalleri

  Nej – det er ikke et “ægte” naturfoto 🙂
  Men vi har en kategori til årskonkurrencen (ikke her på fotovæggen), der hedder “Samspil menneske og natur”.
  Her hører dette billede til……

 5. profilbillede Knud Erik Johansen profilgalleri

  Hej Mogens

  Mange tak for at jeg fik noget mere til eftertanke. Et landskabsbillede i Danmark, uden marker og hegn? – måske en vanskelig udfordring hvis skildringen af naturen skal være alsidig? – og måske et mangelfuldt billede af den danske natur?

  Jeg har dog respekt for de grænser der sættes i et givet fora, så jeg “lytter”.

  Formatet er ikke noget jeg følte mig bundet af. Jeg valgte blot det nævnte format på denne udgave af billedet. Jeg laver mange landskabbilleder med f.eks. formatet 1:3 – desuden er faste formater blot nogle rammer jeg sætter som et udgangspunkt. Jeg er ikke helt ked af en diffus himmel i dette billede, men det er naturligvis til diskussion, hvad der tager sig bedst ud. Der er jo rimelige gradueringer i den lyse tone-skala (på min monitor).

  Mange tak / Knud Erik

 6. profilbillede Knud Erik Johansen profilgalleri

  Hej Carsten

  Kommentarfeltets svarlink virker desværre ikke ved den kommentar man ønsker at besvare, så derfor svarer igen “nederst i den kronologiske rækkefølge”.

  Slivsøen har faktisk en interessant historie som naturområde. Det kan gøre det ganske problematisk at afgøre hvor meget af søen man må have med i et naturbillede, der ikke må indeholde “noget videre” menneskeskabt. På samme måde er der nogle vinkler” på det med bakkerne i baggrunden. Min hensigt var egentlig ikke at komme ind på disse ting, men blot vise et stykke smukt natur.

  Jeg prøver at pejle mig ind på fortolkningerne af begrebet “Natur” i takt med at jeg får disse gode “responser” fra forskellige medlemmer. Det er ganske spændende udfordringer at skulle “indskyde” sig lidt.

  Hvad skal jeg gøre med sådan et billede. Helt væk? / hænge til advisering af andre på min egen profilvæg? – eller ???  sletter man både billede og kommentarer eller … kan det flyttes ind under “Andre naturfotos” på min profilvæg?

  Venlig hilsen / Knud Erik

  PS: de fleste billeder, der laves af naturinteresserede fotografer ved Slivsøen, har nok især fuglelivet som dominante objekter i billederne, men der er en rig og alsidig natur i området, som er interessant for alle.

 7. profilbillede Carsten Siems profilgalleri

  Ved godt det ikke virker med direkte svar – vi havde en del problemer, da vi fik ny hjemmeside.
  Du lader billedet være – evt. med kort kommentar om, at det hører til i “Samspil menneske og natur”…
  Ligemeget nu 🙂

Skriv et svar

Du skal være medlem og logget ind for at skrive kommentarer

Bliv medlem