Stor korsnæb

Set: 314

15 kommentarer til “Stor korsnæb”
 1. profilbillede Ole Banke profilgalleri

  Alle optagelser er håndholdte med 1/10 eller 1/20 sekund exponering, dog med IS slået til.

 2. profilbillede Carsten Siems profilgalleri

  Hej Ole
  Som du nok ved nu, så fatter jeg ikke, hvad du og andre ser i dette.  
  Det ligner noget fra en nybegynder, som slet ikke har forstået det med lukkertider og alt det der 🙂
  Men du er jo ikke begynder……..

 3. profilbillede Jannik Andersen profilgalleri

  Ja, det er da ligegyldige billeder, også fra en hærdet fotograf.

 4. profilbillede Frede Mørch profilgalleri

  Det afhænger vel af hvad det er man vil med sin hobby, og dermed med sit fotoapparat?

  NFD er nok traditionelt en forening af fotografer, der gerne vil afbillede naturen så retvisende som muligt, men også gerne med en grundtone af fx. drama, stemningsfylde, romantik eller situations-afbilledende, så længe grundformatet blot er Naturalismen.

  Her for nylig er der på sitet introduceret en alternativ måde at anvende kameraet på, nærmest som en pensel, der skal indfange et indtryk – en impressionisme.

  En founding father indenfor genren er vel naturfotografen Erik Malm – se fx. https://www.gp.se/livsstil/fotokonsten-har-blivit-eriks-stora-passion-i-livet-1.14806998

  Her et klip fra artiklen:

  “…av en händelse på en resa i Norge råkade Erik Malm skaka kameran när han skulle bränna slut de sista fotorullarna.– Resultatet blev något jag aldrig sett tidigare, som en målning. Jag började experimentera i Svartedalen utanför Stenungsund, och vet inte hur många fotorullar som jag fick slänga innan det blev bra nog.

  Metoden kallar han Intentional Camera Movement och varje bild är unik, då han rör kameran under långa exponeringar.”

  Så om man er klassisk Naturlist, eller nymodens Impressionist, afspejles af hvordan man anvender sit værktøj – fotoapparatet.

  Personligt er jeg som fotograf naturalist, og har svært ved at forstå fascinationen ved foto-impressionismen – men hver fugl pipper vel med sit eget næb, og må lade de andre om at pippe med deres!-)

 5. profilbillede Ole Banke profilgalleri

  Kære Carsten og Jannik

  Jeg er oprigtigt ked af, at have ødelagt jeres dag med min specielle billeder. For en anden gangs skyld, når I støder på billeder fra min hånd, så start venligst allerøverst oppe på siden lige under den sorte bjælke: hvis jeg der har anbragt billedet under rubrikken ‘Kreativt’, så spring venligst billedet over og gå videre til det næste – bare så I ikke får en ny nedtur.

  Og til Frede – den erklærede naturalist – tak for ordene, jeg er ganske enig med dig.

 6. profilbillede Carsten Siems profilgalleri

  Næææh Ole – vi må godt se og kommentere dine billeder 🙂

  Der har da været en del ICM-billeder, som har været sjove og originale.

  Du har da ret til at lægge et uskarpt og uinteressant billede op, ligesom jeg har ret til at give mit besyv med.
  Vi bliver jo ikke enige – og det behøver vi heller ikke…….

 7. profilbillede Kurt Stæhr profilgalleri

  NFD medlemmer kan vel deles op i mindst 2 grupper, der efter min mening har lige stor berettigelse:

  1: Natur elskere der primært gerne vil dokumentere det, de ser i naturen, ved at tage et billede af feks. fuglen, som den nu engang ser ud og som herefter viser billedet bla. her på fotovæggen.

  2: Natur elskere der primært gerne vil gengive den stemning de oplever, når de færdes i naturen ved feks. at eksperimentere med lukkertid, kamera indstillinger m.m. – for at ligge et personligt præg på billedet og herefter viser resultatet her på fotovæggen.

  Personligt hører jeg til den sidstnævnte gruppe og hermed ikke være sagt, at jeg ikke nyder førstnævnte gruppes billeder, for det gør jeg skam også, men som jeg tidligere har skrevet her på væggen:

  Så synes jeg vi naturfotografer måske er lidt for pæne og søger at gengive det sikre og vedtagne naturfoto og dermed gå i vore forgængeres fodspor. Og som bekendt kommer dem der går i andres fodspor aldrig foran. Søger vi ikke udfordringer (som en del fotografer her på siden heldigvis allerede gør), ja så standser vores udvikling – altså efter min ringe mening – 

 8. profilbillede Jette Bjerregaard Kristensen profilgalleri

  Synes det kan være svært at formulere sig, nogle er bedre til det end andre, men jeg synes ind i mellem toner er blevet lidt hård, det bliver jeg nu lidt ked af. Håber der fortsat vil blive lagt billeder på siden med forskellige tolkninger at naturen, vi er jo forskellige. Selv synes jeg det har været sjovt, at udnytte apparatets muligheder, og pjanke lidt, som jeg kalder det. Det meste er til skraldespanden, men der er også lidt der efter min opfattelse der er seværdigt. Håber ikke jeg har dummet mig, ved at skrive dette. Håber vores julemøde bliver til noget, trods corona.

 9. profilbillede Dorte Bech Pedersen profilgalleri

  Fint med en serie anderledes billeder.

  Som kommentar til ovenstående kommentarer.  Det bliver lidt trist hvis vi alle går rundt og tager samme billede som de andre, og samme billede som vi har taget de sidste 30 år. En fotovæg med 20 ens billeder er ikke inspirerende. Vi kommer aldrig til at have samme smag, og det er bare fint. Det er bredden i billedudvalget der giver styrken –  det er her vi alle kan hente inspiration hvad enten vi vil dokumentere eller gengive følelsen af det vi oplever. Og man har jo altid ret til at mene hvad man vil – og skrive det – men har har jo faktisk også ret til at undlade at kommentere på det man ikke synes om. Som Jette, så synes jeg også at tonen ind imellem er hård – er det det vi vil? 

  Og så tilbage til Oles billeder, fint at du tør lægge anderledes billeder op, det liver op på fotovæggen.

   

 10. profilbillede Ole Banke profilgalleri

  Stor tak til Kurt, Jette og Dorte som jeg i det store og hele er ganske enig med. 

 11. profilbillede Carsten Siems profilgalleri

  Jeg kan forstå, at det falder et par stykker for brystet, at jeg har skrevet min uforbeholdne mening om denne type uskarpe billeder (og altså IKKE om ICM!)
  Ole Banke og jeg har kendt hinanden i 8 år – og det gør her en stor forskel for mig. Jeg ville aldrig skrive det samme til en, jeg ikke kendte.
  Hvis du (Ole) virkelig er blevet ked af min kommentar – så sorry!

 12. profilbillede Ole Banke profilgalleri

  Kære Carsten

  Din tumpede bemærkning med total nedgøring af mine famlende forsøg at lave anderledes billeder gjorde mig et splitsekund helt og aldeles skumrasende! Men kun et splitsekund, derpå blev jeg bekymret for din mentale tilstand og anbefalede dig at springe mine billeder under ‘Kreativt’ over i fremtiden. Men se, du har siden fremturet igen igen… Spøg til side Carsten, jeg blev aldeles ikke ked af det ved at læse din kommentar, måske lidt irriteret – du er altid velkommen!

  Så er det vel på tide at stoppe denne lokale ‘puniske krig’. Afslutningsvis indrømmer jeg gerne , at jeg er både til naturalistiske mainstream billeder – fugle, dyr, landskaber osv – illustreret i såvel talrige kommentarer som billeder her på siden – som til mere kreative, abstrakte sager. 

Skriv et svar

Du skal være medlem og logget ind for at skrive kommentarer

Bliv medlem