Toppede lappedykkere dans

Set: 1224
10 kommentarer til “Toppede lappedykkere dans”
 1. profilbillede

  Fint Mads. Det må være den lave foto højde der giver det fornemme rolige vand. 🙂 Er det også fra dit flydeskjul.

 2. profilbillede Dorte Bech Pedersen profilgalleri

  Utroligt godt Mads, jeg er især vild med vandet der presses op rundt om lappedykkerne. Smukt billede og godt fanget.

 3. profilbillede Jan Munkholm profilgalleri

  Vidunderligt billede Mads, men hvorfor falder dine exif-data ud? Er det fordi du har været igennem Photoshop?

 4. profilbillede Johnny Bengtsson

  Herligt billede og sjovt at se at de kurtiserer, samtidig med de spiser vandplanterne 🙂 

 5. profilbillede Mads Hagen profilgalleri

  Tusind tak alle:)
  Kurt: Ja, der er jo nærmest perfekt vejr til flydeskjul i øjeblikket selvom at vandet er en anelse koldt.
  Jan: Ja det er nok fordi det har været igennem PS, på et tidspunkt var det fixet så det kom med alligevel. Jeg må lige kigge på det igen:)

 6. profilbillede Thomas Olsen profilgalleri

  Naturfotografi er jo indbegrebet af mange ting. Der er alt det tekniske; man skal kende sit kamera og mulighederne med forskellige objektiver, osv. At man alene har styr på knapperne giver sjældent gode naturbilleder. Men vi kan alle have heldet med os og tilfældigt rende på en fugl, et pattedyr e.lign. og dermed lidt tilfældigt få et godt billede i kassen. Det der i min optik fylder rigtig meget og i sidste ende giver det største udbytte er ihærdigheden, forberedelsen, kendskabet til dyr og området de færdes i – sådan at man tilsidst kender til deres fortrukne veksler, spisesteder, hvilepladser, yndlingspladser når solen skinner eller når det regner. Fotografen der kan stille sit ur efter hvornår dyrene kommer frem er inden på noget af det rigtige 🙂 Du skriver at du altid holder øje med om lappedykkerne kommer svømmende med hovedet lavt over vandet, det er lige præcis den slags jeg mener. Der er ingen tvivl om at du mestre kendskabet til dit lokale dyreliv og har lagt timer i at lærer dem at kende. For selv et tilfældigt møde og verdens heldigste hofteskud med alt teknisk kendskab i verden til dit kamera kan leverer sådan et billede som du her viser. Det her er naturfotografi på et seriøst højt niveau. Du er utrolig tæt på et vildt dyr i dens eget element og tilmed i en meget intim og privat situation (havde det været mennesker havde du fået en fængselsdom) og det er tydeligt at du hverken forstyrre eller påvirker, hvilket er noget af det sværeste at mestre inden for naturfotografi. Og tilbage står du med et billede som er gennemført flot og imponerende. Du bliver bare vildere og vildere, Mads og jeg vil personligt lægge mig i slipstrømmen og fremover lade mig motiverer, inspirerer og gøre mit for også at blive endnu bedre udi naturfotografiet. Kongebillede – godt gået 🙂 

 7. profilbillede Mads Hagen profilgalleri

  Tusind tak Thomas, det varmer!:) Jeg kunne ikke være mere enig i alt hvad du skriver. Dine ord rammer nerven i godt naturfoto og for mig ridser du op hvorfor jeg personligt sætter den nære natur over den fjerne. I det øjeblik man kan erstatte tilfælde med sandsynlighed så ved man at man er på rette spor, og det kan man i det lokale område man besøger gang på gang.
  Min største drøm er at fotografere havørn på nært hold, rastende på stranden her på lolland. Der findes mange muligheder udenlands for at fotografere havørne på den ene og den anden vis men jeg synes at der går det tabt du snakker om: netop kendskabet, ihærdigheden, etikken og forberedelsen for at skabe godt naturfoto. Ikke et ondt ord om udenlandsrejser, det er spændende at se noget andet end det man plejer, og man støtter i de fleste tilfælde økosystemerne direkte ved at tage på fotorejse. Men i min optik slår absolut intet den ofte måneds- eller årelange proces fra ide til virkelighed som de lokale områder byder på.

  Da jeg gik på efterskole talte forstanderen om at det var vigtigt at have fyrtårne; personer med viden og hjertet på det rette sted der tør give kritik på godt og ondt og som man se til som pejlemærker i sin personlige udvikling. I NFD har jeg fundet fyrtårne og du er bestemt et af dem.

Skriv et svar

Du skal være medlem og logget ind for at skrive kommentarer

Bliv medlem