Blåhalsetur til Holløse Bredning

Tekst og foto: Ole Laursen

For de ni tilmeldte var mødestedet ved Tibirke Kirke klokken 8. Vejret var lidt for perfekt, der var høj forårssol som ville komme til at blive en udfordring i forhold til kontrast i de billeder vi alle håbede på at få i løbet af dagen.


For at komme frem til vandløbet, hvor blåhalsen holder til, skal vi gå et stykke vej, det første stykke går langs bilvej, men det meste foregår i det flotte landskab ned til bredningen.


På trods af det relativt tidlige tidspunkt var vi ikke de første NFD’re på stedet. Først mødte vi Mads Hagen der var på vej hjem, og ved vandløbet stod Benedicte og Bjarne som vist havde været der siden solopgang.

Der gik ikke lang tid før blåhalsen gjorde opmærksom på sig selv med sin smukke sang, og sine korte luftture. Derfor var det nemt at følge de to blåhalse, som vi så. Problemet var bare at de for det meste sad i bunden af rørskoven, var delvist dækket at siv, eller der var kraftige skygger fra sivene. Alligevel lykkedes det vist alle at få fine billeder med hjem af den smukke fugl.

På trods af det flotte vejr, og at det var lørdag var vi næsten alene i området. De få andre der dukkede op fik alle udleveret NFD’s visitkort, så forhåbentlig hilser vi på dem senere.

De seneste nyheder

Makroaften i NFD Øst

23-01-2024

Tekst: Jens Erik Holmsgaard Fotos: Ole Laursen, Kim Pilegaard og Jens Erik   Årets første med...

Læs mere
Videoaften med David Buchmann

25-11-2023

I torsdags d. 23/11 var der Videoaften med David Buchmann i NFD Øst. Det var et strålende foredrag...

Læs mere
Vinderne af årskonkurrencen 2023

29-10-2023

Vinderne af årskonkurrencen 2023 blev afsløret på årsmødet 27 – 29 oktober. Du kan se all...

Læs mere
NFD deltog på KANT Festival i Thisted d. 6 – 8 oktober 2023

13-10-2023

NFD var godt repræsenteret på årets KANT festival ”På kanten af Danmark”, idet NFD’erne An...

Læs mere
Godt brølet

26-09-2023

Tekst: Jens Erik Holmsgaard Fotos: Steffen Halkjær, Benedicte Wieberg, Jette Bjerregaard og Jens Er...

Læs mere

Flere nyheder

Seneste magasin

Her finder du seneste udgave af vores magasin

medlemsblad Download og læs medlemsblad

OBS: Magasinet kræver medlemskab. Læs mere her

Læs andre nyheder

Frøtur til Hellebæk

16-04-2023

Tekst og foto: Ib Fagerlund

Lørdag den 15. april var 14 medlemmer mødt op til frøtur i Hellebæk. Vi mødtes ved Hellebæk Gamle Kirkegård og gik ned langs Kobberdammen til Videløkke Dam, som plejer at være et sted med hundredevis af butsnudet frø. På vejen, i vandkanten ved Kobberdammen, fandt Preben Kobberø en snog som var i gang med at sluge en frø. Noget af et kup, og flere fik gode billeder af sceneriet.

Ophold ved frøerne i Videløkke Dam.

 

Dagens mest fotograferede frø.

 

Butsnudet frø i parring, med vandet fyldt med frøæg.

 

“Landfrøen” tæt på.

 

Nede ved Videløkke Dam var der ikke stor aktivitet af frøer, men vi fandt da et lille område hvor der var godt gang i parring og æglægning. En enkelt frø sad i skovbunden, og var en meget velvilligt fotomodel. Da vi havde fået frøbilleder nok, gik vi tilbage langs den anden side af Kobberdammen, hvor der også var lidt snoge. Et smut hen forbi Bondedammen gav ikke de store fotomuligheder, så vi endte tilbage ved kirkegården. Nu var solen kommet frem for alvor, så en del af os gik på sommerfuglejagt der inde.

Ud over sommerfugle på kirkegården, var der også en masse stor humleflue.

Så trods vejrudsigtens forudsigelse om nul sol, blev det et helt fin tur med mange gode oplevelser, i et område som de færreste havde besøgt før.

Hyggesnak på kirkegården i fuldt solskin.
Læs mere
Støjreduktion med DeNoise og DXO PureRAW

17-03-2023

Præsentationen viser hvordan man kan redde foto med høj ISO og meget støj. Præsentationen anvender Topaz DeNoise og DXO PureRAW hver for sig og i kombination. Præsentationen viser samme foto med forskellige værtøjer og kombinationer, arbejdsgange, samt lidt husmandsteori omkring ISO og støj.

Se præsentationen >>> her <<<.

Præsenteret på medlemsmøde Øst d. 16. marts 2023

Læs mere
Årets emne: “Nat”

18-02-2023

Så er årets emne for årskonkurrencen 2023 fastlagt, og det blev “Nat”.

Fortolkning af årets emne ”Nat”:

Der er plads til mange fortolkninger af emnet ”Nat”. Den eneste formelle afgrænsning er, at solen skal være helt forsvundet bag horisonten i havniveau på optagelsestidspunktet. Vær opmærksom på, at medlemmer og dommere næppe vil finde, at der er tale om ”Nat”, hvis billedet bærer præg af, at solen bidrager væsentligt til belysning af billedet eller hvis billedet ikke formidler en fortolkning af ”Nat”.

Tak for de mange gode forslag, som I har indsendt. Det var ikke nemt at vælge, men bestyrelsen faldt for forslaget “Nat” og vi glæder os til en masse kreative forslag til vinderfotoet for denne kategori.

Læs mere