Fototur til Hirsholmene

Søndag den 8. juli havde Flemming Due fra NFD Nord arrangeret tur til Hirsholmene. 12 fotografer stod klar ved Pier 5 i Frederikshavn kl. 08.15 og kl. 08.30 stævnede det gode skib Seadog ud på den ca. 45 minutters overfart til Hirsholmene.

Hirsholmeneer en lille øgruppe ca. 7 km nordøst for Frederikshavn. Øgruppen er fredet som et naturvidenskabeligt reservat og den daglige drift varetages af Naturstyrelsen.

Hirsholmene er et dejligt sted for naturfotografer især i perioden, hvor splitterne og tejsten yngler. Derudover byder Hirsholmene på en stor mangfoldighed af fugle blandt andet Strandskade, Skrav, Hættemåge og Skærpiber.

Søndagens tur var præget af solskin og høje temperaturer. Sejlturen var en fornøjelse uden den store søgang og motiverne på Hirsholmene svigtede heller ikke. Der var masser af fugle og leben at gå på fotografisk opdagelse i. Lige fra de voksne tejster og splitter, der fløj frem og tilbage fra havet til rederne med fisk i næbet til ungerne, til fuglenes interne stridigheder og den lille skærpiberpå en gren.

Gode links til den, der vil vide mere om Hirsholmene:

http://www.seadog.dk/

https://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/naturguider/hirsholmene/

Tekst: Linda Hougaard

Foto: Albert Steen-Hansen

Redigeret af: Carsten Holmbo Jensen 13072018

De seneste nyheder

“On location” konkurrencen på NFD årsmødet 2021

24-10-2021

Lørdag formiddag blev der afholdt “On location” – eller på dansk: på stedet ...

Læs mere
Medlemmernes stemmer ved årskonkurrencen

24-10-2021

Så er vi hjemme igen efter årsmødet, hvor vinderne af årskonkurrencen blev offentliggjort. Mere ...

Læs mere
Kreativt + Spontantur i ØST

21-10-2021

På det andet medlemsmøde i ØST efter coronapausen d. 14. oktober stod den på kreative teknikker ...

Læs mere
Svampetur i Gribskov

05-10-2021

Tekst og foto: Arne Ludwigsen Vejrudsigten havde lovet småregn denne søndag den 3. oktober, men de...

Læs mere
Svampetur 26-9 Nørreskoven, Værløse.

30-09-2021

Vi var fem deltager der mødtes på p-pladsen syd-øst for Farum sø. Stedet var nyt for alle udover...

Læs mere

Flere nyheder

Seneste magasin

Her finder du seneste udgave af vores magasin

medlemsblad Download og læs medlemsblad

OBS: Magasinet kræver medlemskab. Læs mere her

Læs andre nyheder

Fototur til Arrenæs

06-07-2018

Af Ole Laursen/Susan Müller-Elmau

Den 1. juli var der arrangeret en NFD tur til Arrenæs på Sjælland. Vejret var som det har været længe, masser af sol og let vind. Vi var seks glade NFD´ere, der havde valgt at bruge nogle timer sammen i det flotte landskab på Arrenæs. Først startede vi ved Dronningholm Slotsruin, et område der normalt er rigt på sommerfugle og andre insekter.

Herefter gik vi rundt om ellesumpen, hvor bæverne holder til. Vi så de spor, de har sat i form af en dæmning og et imponerende bæverbo på omkring 10 gange 12 meter. Sidst på turen så vi nogle af de træer, som bæverne har fældet.

Desværre har det tørre vejr brændt meget af den grønne vegetation væk og dermed også småkrybet, men vi var dog heldige at se bl.a. flere libeller, natsværmere, randøje, ildfugl, blåfugl, 6 plettet og grøn køllesværmer samt en enkelt nældesommerfugl.

Sidst på turen kørte vi ned og gik i kanten af Arresø, et område, hvor man kan være heldig at finde ”det hvide C”. I sivene ved søen, så vi et par skægmejser, som vi fik lokket frem ved at afspille deres stemme fra iPhonen, men fik ingen billeder af dem.

Landskabet og det kuperede terræn er meget smukt og imponerende. Det er indbydende for landskabsfotografering, når omgivelserne er mere grønne og vegetationen ikke så udtørret. Det er helt klart et på mange måder spændende område, som sagtens kan tåle flere besøg.

Vi siger alle tak til vores super turleder Ole for en dejlig tur.


Foto: Gert Petersen

Foto: Kurt Andersen

Foto: Gert Petersen

Foto: Gert Petersen

Foto: Gert Petersen

 

Redigeret af Carsten Holmbo Jensen – 06072018

Læs mere
Sommertræf 2018

18-06-2018

Fosdalen Naturcenter ved Jammerbugten var stedet til årets sommertræf. Et meget velvalgt sted, der i øvrigt bestyres af NFD medlem Svend.
Det blev også det mest velbesøgte sommertræf med 23 deltagere, der deltog fra fredag sidst på eftermiddagen til søndag efter frokost – for de flestes vedkommende.
Programmet var ”frit” – og der dannedes mange smågrupper, der vandrede i Fosdalen, tog morgentur til stranden eller kørte til Vejlerne og til Bulbjerg. Snakken gik godt – også i bålhytten om aftenen efter den dejlige aftensmad.
Vejret var blandet – fra dejlig sol til styrtregn, som vi har sukket efter i over en måned, men ved stranden under Bulbjerg og oppe på toppen af Svineklovene kunne man godt ha’ undværet den.

Stor tak til arrangør-gruppen Preben, Bente og Amdi – og tak for dejlig mad til Thomas og Bente!
Der arbejdes på at sommertræf 2019 bliver midt i juni i Sønderjylland – og så håber vi at se endnu flere. Det er en god måde at lære hinanden at kende på.

_


_

_

 

Læs mere
Tur med overnatning ved stranden på det smukke Møn

10-06-2018

Det burde da ha’ tiltrukket nogle af de NFD-medlemmer, der interesserer sig for orkidéer og mange andre blomster – samt de unikke landskaber, der er med i Unescos verdensarv.
Men det gjorde det ikke 🙂
Det forhindrede dog ikke, at Johnny og undertegnede fra turudvalget samt Allan K mødtes ved Stege jordbassiner og kiggede på især Gråstrubede lappedykkere og så vandnymfer i varmen. Videre til Høvblege, hvor den stod på fotografering af blomster – og så til stranden ved Mandemarke, hvor vi slog lejr.
Vi sov kun godt tre timer, så vi efter kaffe/te kunne komme af sted til Jydelejet, hvor der også var en del blomster, der ville fotograferes. Videre i varmen selv om klokken kun var 6 – og ned til stranden nedenfor klinten – og også op igen!! Vi rundede Liselund, og jordbassinerne igen og skiltes ved halvelleve-tiden efter en fin og hyggelig tur i strålende vejr – og vi undrede os over, hvorfor i alverden ikke flere meldte sig til sådan en tur….?
Hilsen Carsten Siems

Læs mere