Frøtur til Hellebæk

Tekst og foto: Ib Fagerlund

Lørdag den 15. april var 14 medlemmer mødt op til frøtur i Hellebæk. Vi mødtes ved Hellebæk Gamle Kirkegård og gik ned langs Kobberdammen til Videløkke Dam, som plejer at være et sted med hundredevis af butsnudet frø. På vejen, i vandkanten ved Kobberdammen, fandt Preben Kobberø en snog som var i gang med at sluge en frø. Noget af et kup, og flere fik gode billeder af sceneriet.

Ophold ved frøerne i Videløkke Dam.

 

Dagens mest fotograferede frø.

 

Butsnudet frø i parring, med vandet fyldt med frøæg.

 

“Landfrøen” tæt på.

 

Nede ved Videløkke Dam var der ikke stor aktivitet af frøer, men vi fandt da et lille område hvor der var godt gang i parring og æglægning. En enkelt frø sad i skovbunden, og var en meget velvilligt fotomodel. Da vi havde fået frøbilleder nok, gik vi tilbage langs den anden side af Kobberdammen, hvor der også var lidt snoge. Et smut hen forbi Bondedammen gav ikke de store fotomuligheder, så vi endte tilbage ved kirkegården. Nu var solen kommet frem for alvor, så en del af os gik på sommerfuglejagt der inde.

Ud over sommerfugle på kirkegården, var der også en masse stor humleflue.

Så trods vejrudsigtens forudsigelse om nul sol, blev det et helt fin tur med mange gode oplevelser, i et område som de færreste havde besøgt før.

Hyggesnak på kirkegården i fuldt solskin.

De seneste nyheder

NFD udstilling på KANT Festival

04-06-2024

Skal dit billede udstilles? NFD udstiller 25 af medlemmernes bedste fotos på årets KANT Festival 4...

Læs mere
Tur til Staksrode Skov

21-05-2024

Tekst: Kurt Stæhr Fotos: Jørgen Kryger, Mogens Bøggild Kristensen, Torsten Sonne Petersen, Martin...

Læs mere
Tur til Ganløse Ore

08-05-2024

Tekst: Ole Laursen Foto: Jens Erik Holmsgaard og Ole Laursen Området er efterhånden velkendt for d...

Læs mere
Kobjælder i Rusland

25-04-2024

Tekst: Susan Müller-Elmau & Jens Erik Holmsgaard Fotos: Ib Fagerlund & Jens Erik Holmsgaard...

Læs mere
Makroaften i NFD Øst

23-01-2024

Tekst: Jens Erik Holmsgaard Fotos: Ole Laursen, Kim Pilegaard og Jens Erik   Årets første med...

Læs mere

Flere nyheder

Seneste magasin

Her finder du seneste udgave af vores magasin

medlemsblad Download og læs medlemsblad

OBS: Magasinet kræver medlemskab. Læs mere her

Læs andre nyheder

Støjreduktion med DeNoise og DXO PureRAW

17-03-2023

Præsentationen viser hvordan man kan redde foto med høj ISO og meget støj. Præsentationen anvender Topaz DeNoise og DXO PureRAW hver for sig og i kombination. Præsentationen viser samme foto med forskellige værtøjer og kombinationer, arbejdsgange, samt lidt husmandsteori omkring ISO og støj.

Se præsentationen >>> her <<<.

Præsenteret på medlemsmøde Øst d. 16. marts 2023

Læs mere
Årets emne: “Nat”

18-02-2023

Så er årets emne for årskonkurrencen 2023 fastlagt, og det blev “Nat”.

Fortolkning af årets emne ”Nat”:

Der er plads til mange fortolkninger af emnet ”Nat”. Den eneste formelle afgrænsning er, at solen skal være helt forsvundet bag horisonten i havniveau på optagelsestidspunktet. Vær opmærksom på, at medlemmer og dommere næppe vil finde, at der er tale om ”Nat”, hvis billedet bærer præg af, at solen bidrager væsentligt til belysning af billedet eller hvis billedet ikke formidler en fortolkning af ”Nat”.

Tak for de mange gode forslag, som I har indsendt. Det var ikke nemt at vælge, men bestyrelsen faldt for forslaget “Nat” og vi glæder os til en masse kreative forslag til vinderfotoet for denne kategori.

Læs mere
NFD-tur til vandfald i Halland

12-02-2023

Lørdag den 4. Februar 2023 drog 10 medlemmer afsted til Halland i Sverige for at fotografere vandfald.

Vi havde aftalt at mødes kl 9.00 ved Danska falls parkeringsplads, og det klarede vi meget præcist. Det var en smuk køretur i flot klart vejr med rød solopgang. Da vi kørte over Hallandsåsen var der en del sne, så vi var spændte på, hvor meget der lå ved vandfaldene og vi blev bestemt ikke skuffet. Der lå mellem 10-15 cm sne generelt og vi havde alle en smuk gåtur til første vandfald. Først blev det dog en kop kaffen inden i begav os afsted. Vel fremme ved faldene blev der skudt en del billeder fra mange forskellige vinkler, og der gik hurtigt 3 timer inden vi var tilbage på parkeringspladsen, hvor madpakken blev indtaget inden turen gik videre til Flammafallet. Det tog ca 45 min frem til Flammafallet, og det var en smuk tur i det svenske igennem grand og løvskove, i flot sollys og en masse sne.

Flammafallet skuffede heller ikke, og vi var nærmest de eneste der var der, så der var godt med plads. Også her blev der fotograferet igennem. Michael Molter fra NFD kom også forbi og hilste på, så pludselig var vi 11 NFD der rodede rundt i sneen for at finde den bedste vinkel 🙂

Til slut kørte vi forbi Kvarnfallet, et mindre omend også smukt vandfald, og helt sikkert et besøg værd i kommende forår.

Som altid hyggeligt at dele en passion med ligesindede, og tak til alle for en hyggelig dag ude i naturen.

Hilsen Johnny

Læs mere