Gribskov tur

Skrevet af Carsten Siems.

Her skydes ikke gråspurve med kanoner, men guldsmede (4-plettet libel)

Per Svensson havde kaldt sammen til fugletur i Gribskov omkring Sandskredssøen bag Kagerup. Et smukt sted med mange gode muligheder, især hvis man kommer der alene.
10 mand var af sted – ja, og Susan…. Og de lange teler og zooms var sat på, men de  fleste fugle var dog for langt væk. Til gengæld var det så varmt, at mange guldsmede og vandnymfer havde besluttet sig til at kravle op og blive “voksne”. Efter et par timer blev gruppen spredt lidt, men det havde været en hyggelig morgen/formiddag – og tak til Per!

De seneste nyheder

Svampetur i Gribskov

05-10-2021

Tekst og foto: Arne Ludwigsen Vejrudsigten havde lovet småregn denne søndag den 3. oktober, men de...

Læs mere
Svampetur 26-9 Nørreskoven, Værløse.

30-09-2021

Vi var fem deltager der mødtes på p-pladsen syd-øst for Farum sø. Stedet var nyt for alle udover...

Læs mere
Med NFD på museum den 22.08.2021 :-)

06-09-2021

Tekst: Susan Müller-Elmau Foto : Carsten Siems og Susan Müller-Elmau Vi var 7 medlemmer, der mødt...

Læs mere
Hellebæk og ”Rusland”

18-08-2021

10 medlemmer mødte op lørdag morgen i Hellebæk Kohave, hvor der var to ting på programmet: Efter...

Læs mere
Tur til Ganløse Ore. Den 7. august

09-08-2021

  Det var 12 forventningsfulde NFDere der mødte op til turen, hvoraf det kun var et par stykke...

Læs mere

Flere nyheder

Seneste magasin

Her finder du seneste udgave af vores magasin

medlemsblad Download og læs medlemsblad

OBS: Magasinet kræver medlemskab. Læs mere her

Læs andre nyheder

Tur til Nekselø i fuld sol

26-06-2017

Skrevet af Carsten Siems.

9 fotografer mødte op i Havnsø i god tid, for så at finde ud af, at færgen var gået i stykker, og sejladsen foregik med den meget mindre båd “Havlit”. Vores gruppe blev derfor delt, og det ene medlem så vi aldrig igen……(mon ikke han er kommet hjem?) I øvrigt var to NFD-medlemmer på tur med en anden fotoklub – dem mødte vi også kun i havnen, så selv om Nekselø ikke er så stor, så kan man nemt gemme sig.
Vi gik nordpå, og flere af os indså hurtigt, at vi havde fået for meget tøj på 🙂
Der er rigtig flot på øen med flot svungne bakker og lavninger med små vandhuller. Der er mange interessante og sjældne planter – og så er der klokkefrøer! Det var “stort” at sidde ved den lille sø og spise frokost til akkompagnement fra de flotte og lidt giftige frøers lokkende toner:
Som den gode turleder Allan Høxbroe er, blev der fanget en lille frø, som vi kunne studere nærmere. Vi var i nærheden af en stormmågekoloni, og derudover så vi strandskader, edderfugle, lærker, gravænder og selvfølgelig skarver og sølvmåger.
Kun Allan Kierulff nåede hele øen rundt – vi andre nøjedes med den nordlige halvdel.
Vi var retur i Havnsø lidt efter kl. 17 efter en god og hyggelig tur. Mon ikke alle havde gode billeder med hjem trods det hårde lys midt på dagen.
Glæd jer til en artikel og flere billeder fra dette fine sted i Danmark, som Bjarne Hansen og Benedicte Wiberg vil lave, så den kommer i vores medlemsmagasin til august.

Hundetunge – foto: Allan Høxbroe

Læs mere
NFD-nord på Hirsholmene

26-06-2017

Skrevet af Per K. Schaap.

Lørdag d. 13. maj. 2017 var 11 medlemmer fra NFD nord og midt på tur til Hirsholmene i det mest forrygende blæsevejr. Vi var tilmeldt 12 medlemmer, det er det maximale passager antal for båden, men ét medlem valgte at blive på kajen i Frederikshavn, efter skipper havde forklaret, at turen over ville blive hård. Det blæste kun 2 m.sec under den grænse, skipper havde sat for aflysning. Vi kom alle godt over, selv om snakken forstummede på den sidste del af sejlturen, hvor alle glædede sig til fast grund under fødderne efter 45 min. sejlads. Den lille båd ”Seadog” krængede i de næsten 2m høje bølger.

Vi havde et 3 timers ophold på Hirsholmen. Det er for lidt tid, øen byder på så meget for øjet. Tidspunktet for turen var nok planlagt 14 dage for tidligt. Stormmåger, tejst, splitterner, hættemåger rugede stadig, og hvor øen normalt myldrer med fugleunger, havde vi kun de voksne forældrefugle ”at skyde”på, og det gjorde vi så. I havnen så vi flere eksemplarer af mørkbuget knortegås og en enkelt stor skallesluger (lakse and).

Turen til Hirsholmene kan bestemt anbefales. Har man båd selv, kan Hirsholmene besejles. Der er mulighed for, at lystfartøjer kan ankre op,  idet der ved N-molen er etableret en bro (fortøjning med hækanker). Glæd jer til at læse mere og se flere billeder i en artikel i næste nummer af medlemsmagasinet.

Læs mere
Tidlig morgen i Porsemosen

26-06-2017

Skrevet af Carsten Siems.

9 meget morgenfriske fotografer mødtes ved solopgang kl. 5 ved Kroppedal museum i Tåstrup/Ledøje. Turleder Thomas Olsen kender området omkring Porsemosen meget grundigt, og vi hørte mange af hans gode oplevelser med især ræve og rådyr. Med vinden i ryggen og i en større gruppe møder man selvfølgelig ikke ræve og rådyr, men vi hørte mange fugle – heriblandt flere nattergale. Vi så også den relativt sjældne Stor vandsalamander.

Vi brugte i alt 5 timer – en rigtig hyggelig tur i godt selskab – tak til Thomas. Og som det ses kan køerne også bruges i mangel af ræve 😉 Deltagerne lærte et dejligt område at kende – og så er det bare om at vende tilbage en morgen, hvor vinden er rigtig, og man kan liste sig frem.

Læs mere