Hvepseedderkop og Biulv
Skrevet den: 18-08-2020Tekst og foto: Carsten Siems
Den 15/8 i Sjællands nordøstligste hjørne mødtes 12 fotografer til en tur, hvor der skulle ledes efter 3 smådyr.
Allerede på p-pladsen var der 27 grader – og hele turen var i bagende sol.
Vi begyndte ved Pernillesøen i Hellebæk Kohave, hvor der traditionen tro skulle kigges efter de svirrende efterårs-mosaikguldsmede – og dertil hvepseedderkopperne, der første gang blev set i Danmark i 1992.
Begge dele lykkedes, og de fleste deltagere fik gode billeder af de to insekter/spindlere. Der var dog en vis søgning mod skyggestederne 🙂
Efter godt 1½ time gik vi tilbage og fik lidt mad og lidt koldt at drikke i et overdækket skur – og så gik turen mod ”Rusland” – et tørt ”hedeområde” syd for Dronningmølle. Stedet er mest berømt for Tegners museum og den tilhørende udendørs skulpturpark.
Vi kunne godt parkere – for et par uger siden var det umuligt i en weekend. Der var straks spor efter det tredje bytte – Biulven, som lever alene efter parringen. Biulven er en gravehveps, og den har travlt, hvis den skal nå at samle helt op imod 100 bier til sit afkom. (Bierne bedøves og lægges ned i gange under jorden, hvor biulvens larver så skal leve af dem.
Umiddelbart var der ikke så meget gang i den, men det endte med, at vi så mange biulve, der kom flyvende med en bedøvet bi – på næsten samme størrelse som den selv.
Også her var temperaturen i top, og vi skiltes efter små 5 timer.