Med NFD på museum den 22.08.2021 :-)

Tekst: Susan Müller-Elmau
Foto : Carsten Siems og Susan Müller-Elmau

Vi var 7 medlemmer, der mødtes foran Naturhistorisk Museum for at se udstillingen: Wildlife Photographer of the Year – naturfotografernes svar på Oscar-uddelingen.

Der var fuld valuta for pengene til billetten.

Først kom vi igennem udstillingen med de imponerende og velbevarede forsteninger af diverse dinosaurer, herunder den enorme T Rex. Det var virkelig en stor oplevelse at se disse skabninger, som har levet langt før vor tid.

Dernæst kom vi ind til selve fotoudstillingen, som bestod af verdens 99 bedste og mest spektakulære dyrefotos. Herunder vinderbilledet i kategorien ”dyreportrætter” taget af vores Mogens Trolle. Et helt fantastisk billede af en ”mediterende” snabelabe. Vinderbillederne er plukket fra et udvalg på over 50.000 indsendte billeder fra fotografer, ambitiøse amatører som professionelle, fra 86 lande. Hver enkelt billede blev vist digitalt på en skærm og det præsenterede billederne rigtig fint. Ingen genskin eller lignende. Hvert billede havde en titel og under hvert billede var en levende og god fortolkning af billedet. Mange magiske billeder med masser af dynamik, udtryk, fortælling – nogle billeder fanget i lige netop det split rigtige sekund. Helt fantastisk og meget inspirerende.

Det skal også nævnes, at der i slutningen af udstillingen, var stærke fotojournalistiske billeder af den grusomme handel med vilde dyr eller billeder af dyr, der bliver brugt til underholdende misbrug – turister, der lader sig fotografere med pacificerede ”vilde dyr”.

Efter udstillingen gik vi en tur igennem Botanisk Have og endte på en hyggelig café i Torvehallerne til en forfriskning.

Billetten gjaldt også til Palmehuset, Sommerfuglehuset og Zoologisk Museum. Sidstnævnte sprang vi over. Men vi tog smut i Palmehuset og Sommerfuglehuset, hvor vi så mange eksotiske sommerfugle.

En noget anderledes NFD tur, men rigtig hyggelig og meget inspirerende – og som altid i godt selskab.

De seneste nyheder

Danstrup Hegn 27/7

28-07-2022

Den 27. juli 2022, var vi 7 friske NFDére, der trodsede det dårlige vejr i Danstrup Hegn. Sommerfu...

Læs mere
Arrenæs 17. juli

20-07-2022

Solen dukkede op lidt tidligere end vejrudsigten havde lovet, så alt var som det skulle være kl. 9...

Læs mere
NFD sommertræf 2022 – Klosterheden

29-06-2022

Efter den ufrivillige pause i 2021, glædede vi os til at kunne genoptage traditionen med mindet om ...

Læs mere
Biblomst i Himmelev Skov

21-06-2022

En lørdag eftermiddag den 18.juni 2022 mødte 9 entusiastiske fotografer op, og vi fik hvad vi kom ...

Læs mere
Turen til Söderåsen/Skåne – Macro

07-06-2022

Onsdag den 1. Juni drog 8 NFD fotografer til Skåne, nærmere bestemt til Räfshalen der ligger ved ...

Læs mere

Flere nyheder

Seneste magasin

Her finder du seneste udgave af vores magasin

medlemsblad Download og læs medlemsblad

OBS: Magasinet kræver medlemskab. Læs mere her

Læs andre nyheder

Hellebæk og ”Rusland”

18-08-2021

10 medlemmer mødte op lørdag morgen i Hellebæk Kohave, hvor der var to ting på programmet: Efterårsmosaikguldsmede og Hvepseedderkopper.

Det kneb meget med de første – vi så bare et par stykker. Det virker, som om de er forsinkede i år.

Til gengæld var der mange hvepseedderkopper, så alle kunne få deres lyst styret. De har kun været i Danmark siden 1992, men er nu rapporteret i næsten hele landet.
De er smukke iklædt deres sort/hvide/gule skræmmefarver. Og så har deres net et kraftigt zig-zag mønster, der angiveligt skal sørge for, at større dyr ikke flyver/hopper ind og ødelægger nettet.

Vi brugte et par timer der, drak en kop kaffe og kørte så mod Rusland, hvor vi parkerede ved Tegners Museum. Der var plads, men da vi kørte senere, var der helt fyldt op.
Her skulle der ”skydes” biulve. En gravehveps, der bedøver bier og bringer dem ned i sine underjordiske gange, hvor dens larver så skal leve af dem. Der var mange biulve, men åbenbart få bier, for vi så ikke mange biulve flyve med en lammet bi.


Man behøvede bare gå gennem lågen og lidt ud af jord/sand stierne, så kunne man se de små huller og det opgravede sand.
Det er ikke let at fange dem med bytte, men det lykkedes da for flere.

Foto: Susan Muller Elmau

Vi skiltes igen efter 5 timer. På vej væk derfra kørte vi ind i et kraftigt skybrud…….

 

Tekst og foto: Carsten Siems
Læs mere
Tur til Ganløse Ore. Den 7. august

09-08-2021

 

Det var 12 forventningsfulde NFDere der mødte op til turen, hvoraf det kun var et par stykker der kendte til området i forvejen. Her skulle vi gå rundt om Maglemosen som blev retableret 2017/18 ved fældning af træer og dræningen blev stoppet.

Vejudsigterne så pæne ud, men det skal man ikke altid tro holder vand, for vi var ikke nået langt før regnen væltede ned. Vi søgte ly under store træer, og dem der havde regntøj med fandt det frem. Efter et kvarters tid lysnede det og vi fortsatte turen. Nu var der også gode muligheder for motiver til årsemnet ”dråber”.

Der var forventning om at se sortspætten, og den blev indfriet straks efter vi var ankommet til et område som den bruger meget til fouragering. Den sad fint på en fyrrestamme og hakkede løs bark af for at finde lækkerier. Den sad et stykke væk, så det var kun dem med store brændvidder der kunne få tætte billeder af den.

Sortspætte

Den lille kødædende vandplante Blærerod er der en del af i mosen. Heldigvis er mosen tørret noget ud i sommerperioden, så det var muligt at komme tæt på. Den blev turens hovedmotiv.

Blærerod

Alle gav udtryk for at de gerne ville besøge området igen. Det var dejligt at høre.

Tekst: Ole Laursen
Billeder: Carsten Siems og Ole Laursen
Læs mere
Tur til Danstrup Hegn og Tegners Museum den 26. juli 2021

31-07-2021

Tekst og Foto: Susan Müller-Elmau og Carsten Siems

Vi var en sluttet skare på 7 NFD’ere, som mødtes i Danstrup Hegn for bl.a. at fotografere Kejserkåbe og Det hvide W. Vi så kun et enkelt eksempar af sidstnævnte, måske fordi der var meget få af de tidsler i år, som de typisk sidder på. Heller ingen kejserkåber at spotte på lokationen, så vi valgte at gå ned til et vandhul i nærheden for at se, om der skulle være mere held med guldsmedene. Og det var der, vi så flere forskellige arter.

Det hvide W

 

Blodrød hedelibel, hun

 

Skovhullæbe

Herefter tog vi en runde i skoven og var så heldige at se en gruppe Hjortetrøst, hvor der sad både den almindelige orange Kejserkåbe samt varianten Valesina. På vor vej rundt så vi også et bo af Stor Gedehams. Tilbage til P pladsen var vi heldige igen. Ib’s falkeblik spottede en sjælden sort blomsterbuk på Rejnfan.

Kejserkåbe og Dagpåfugleøje

 

Sort blomsterbuk

 

Kejserkåbe valensia

Preben valgte at gå tilbage til vandhullerne og gedehamsene, andre valgte at tage hjem, men vi var nogle stykker som valgte at fortsætte til Tegners. Her var der rigelig aktivitet hos Biulvene, som vi i år fandt næsten lige efter parkeringspladsen.

Biulv

Herefter fortsatte Per og jeg ned til engen, hvor dukatsommerfuglene holder til. Igen i år var der en del dukatsommerfugle, en enkelt Storplettet Perlemorssommerfugl, hvepseedderkopper og mange forskellige spændende insekter – samt en mangfoldighed af forskellige blomster af planter.

Dukatsommerfugl

 

Storplettet Perlemorssommerfugl

 

Hvepseedderkop

Dejlig dag i godt selskab.

Læs mere