NFD fototur til Fyledalen og Forsaker i Skåne

Med forventning om pænt vejr mødtes 12 fotografer ved 8-tiden i Hvidovre tæt på motorvejen, for at køre over broen mod Ystad i Skåne. Der var temmelig gråt og skyet, og det fortsatte desværre hele dagen. Men nu var dagen jo sat af til det, så vi fik det bedste ud af det.

Vi tog småvejene, og ved 10-tiden var vi fremme, hvor vores nye halvsvenske medlem Dorthe ventede på os. Vi stod et godt stykke tid ved pladsen, hvor der nu er opført en grillhytte. Snakken gik godt – et par glenter kom forbi højt oppe – og pludselig kom to voksne havørne flyvende på langs af dalen.

Så skete der ikke noget et stykke tid, og vi kørte til ”danskerpladsen”, hvor man kigger over dalen, og hvor kongeørnene i mange år har haft rede. Der var da også en i et træ meeeeget langt væk. Heldigvis var der masser at snakke om, og der var også lidt kaffe, der skulle drikkes…

Ved 13-tiden blev vi enige om at køre 45 km nordpå til Degeberga, hvor Skånes højeste vandfald ligger. Det var en meget glat sti, der førte ind til det, men alle de flotte isformationer gjorde, at det var besværet værd. Det blev en god dag trods det manglende dyreliv. Og en lang tur – jeg havde da kørt 440km hjemmefra – andre sikkert mere. Tekst og foto: Carsten Siems.

Redigeret af: Carsten Holmbo Jensen

De seneste nyheder

Svampetur i Gribskov

05-10-2021

Tekst og foto: Arne Ludwigsen Vejrudsigten havde lovet småregn denne søndag den 3. oktober, men de...

Læs mere
Svampetur 26-9 Nørreskoven, Værløse.

30-09-2021

Vi var fem deltager der mødtes på p-pladsen syd-øst for Farum sø. Stedet var nyt for alle udover...

Læs mere
Med NFD på museum den 22.08.2021 :-)

06-09-2021

Tekst: Susan Müller-Elmau Foto : Carsten Siems og Susan Müller-Elmau Vi var 7 medlemmer, der mødt...

Læs mere
Hellebæk og ”Rusland”

18-08-2021

10 medlemmer mødte op lørdag morgen i Hellebæk Kohave, hvor der var to ting på programmet: Efter...

Læs mere
Tur til Ganløse Ore. Den 7. august

09-08-2021

  Det var 12 forventningsfulde NFDere der mødte op til turen, hvoraf det kun var et par stykke...

Læs mere

Flere nyheder

Seneste magasin

Her finder du seneste udgave af vores magasin

medlemsblad Download og læs medlemsblad

OBS: Magasinet kræver medlemskab. Læs mere her

Læs andre nyheder

NFD fernisering på Jægersborg Bibliotek

26-01-2018

Torsdag den 25. januar var der fernisering på NFD’s fotoudstilling på Jægersborg Bibliotek. På initiativ af bibliotekar Pi Rasmussen, der havde besøgt NFD’s fotoudstilling på Ringsted bibliotek sidste år blev NFD inviteret til at udstille på biblioteket. Jægerborg bibliotek er et hyggeligt filialbibliotek og der blev plads til fremvise 35 fotos i alt. Udstillingen er åben til slutningen af februar.

Redigeret af: Carsten Holmbo Jensen/26012018

Læs mere
Mange fugle i Brønshøj!

20-01-2018

Januars medlemsaften i Brønshøj stod i fuglenes tegn. Først viste Steen Drozd billeder fra skjul. Flotte isfugle fra matriklen og gøge og andre fra Kværkeby fuglereservat
Steen har en standardindstilling til fugle i godt vejr – 1/2500s – f/8 – iso 800.

Derefter viste Carsten Siems billeder fra ”luksusskjulet” – dvs. taget gennem termoruderne mod opstillede foderpladser. Carsten var sprunget til, da den annoncerede Sony-præsentation måtte udskydes til næste gang. Så blev der også lejlighed til at se de musvågebilleder, der på mystisk vis var forsvundet fra usb-sticken sidst. Der er efterhånden en del kommercielle skjul, der bruger spejlglas, og selvfølgelig kan det lade sig gøre. Gå tæt på ruden, helst tæt på vinkelret – undgå spejlinger – sluk lyset og ha’ sort tøj på – og husk så at fodre hele året.

Efter pausen viste Kim Pilegaard billeder på lang afstand (500mm + 2x converter – og billeder derefter croppet) – Billeder fra havørnerede i fornuftig og offentlig tilgængelig afstand. Derefter så vi billeder, hvor kameraet kunne fjernstyres på lang afstand (Cam-ranger) Samme udstyr kunne bruges til stacking – men leveres vist kun til Canon og Nikon.

Johnny Madsen sluttede med en flot serie af vadefugle fra mange forskellige steder – nogle med flot miljø – og andre helt tæt på. Johnny advarede mod at kravle frem i sandet, da man hurtigt får sand fra hænderne på fotoudstyret. Han viste den store forskel på billeder taget skråt oppefra og billeder taget mere i niveau med fuglen – man får en meget roligere baggrund med det sidste.

Hyggelig og informativ aften med 30 deltagere.


Foto: Steen Drozd


Foto: Carsten Siems


Foto: Kim Pilegaard


Foto: Johnny Madsen

Redigeret af/Carsten Holmbo Jensen

Læs mere
NFD udstiller på Jægersborg Bibliotek

20-01-2018

NFD udstiller de bedste af de seneste års konkurrence billeder på Jægersborg Bibliotek. Udstillingen er hængt op og vil hænge til slutningen af februar måned, måske længere.

Torsdag den 25. januar fra kl. 17 til 19 vil der være en lille fernisering hvor alle er velkomne til at kigge forbi til et glas vin og lidt snacks og en flot fotoudstilling. Vi ses!

Adresse er Smakkegårdsvej 112, 2820 Gentofte

Læs mere