NFD Øst – Oprette kobjælder i Rusland

Fredag 23. april mødtes 8 medlemmer i Rusland (altså syd for Dronningmølle i Nordsjælland)

Fredagen var valgt lidt uretfærdigt overfor evt. interesserede medlemmer med arbejde – men som mange af jer nok har oplevet det seneste år, så er der trængsel i weekenderne på populære steder.
I Rusland parkerer man ved Tegners Museum – altså hvis man kan finde en plads. Der er fyldt langt ned af tilkørselsvejen.
Målet for turen var ligesom nogle af turene i Jylland at fotografere de oprette kobjælder, som i Danmark er temmelig sjælden. De vokser på den anden side af skulpturparken. Området har tidligere været græsset af, hvilket sørgede for, at kobjælderne kom op i lyset og ikke blev under det lange visne græs.

I år havde man valgt at brænde området af!! Jeg blev helt bekymret, da jeg checkede det nogle dage før turen, hvor jeg heldigvis mødte en mand fra Naturstyrelsen, der fortalte, at det gik godt for planterne!

Vi brugte halvanden time med blomsterne i det fine vejr og gik så tur i området. Vi så bl.a. tårnfalk og rød glente – og sluttede med lidt snak over medbragt kaffe og mad.

Tekst og foto: Carsten Siems

De seneste nyheder

Rusland og Hellebæk den 14. august

16-08-2022

Søndagens tur var til to lokationer – startende med ”Rusland” ved Tegners Museum syd for Dron...

Læs mere
Ganløse Ore – Blærerod og andet macro, 7. august 2022

10-08-2022

Tekst: Ole Laursen Billeder: Preben Kobberø og Ole Laursen Dejligt at 9 NFD fotografer tropper op s...

Læs mere
Danstrup Hegn 27/7

28-07-2022

Den 27. juli 2022, var vi 7 friske NFDére, der trodsede det dårlige vejr i Danstrup Hegn. Sommerfu...

Læs mere
Arrenæs 17. juli

20-07-2022

Solen dukkede op lidt tidligere end vejrudsigten havde lovet, så alt var som det skulle være kl. 9...

Læs mere
NFD sommertræf 2022 – Klosterheden

29-06-2022

Efter den ufrivillige pause i 2021, glædede vi os til at kunne genoptage traditionen med mindet om ...

Læs mere

Flere nyheder

Seneste magasin

Her finder du seneste udgave af vores magasin

medlemsblad Download og læs medlemsblad

OBS: Magasinet kræver medlemskab. Læs mere her

Læs andre nyheder

Opretstående Kobjælder ved Ulbjerg Klint med NFD-Midt

02-05-2021

Søndag den 18. april – en dejlig forårsdag med solskin og ikke for meget vind, drog seks medlemmer af NFD-Midt til Ulbjerg Klint, der ligger ved Lovns Bredning – en del af Limfjorden, for at se efter Opretstående Kobjælder – Anemone Pulsatilla. De stod i fuldt flor både i den lille naturlige gryde på bakken, og på markerne ved siden af.

Der var virkelig nok til alle.

Derefter gik vi rundt langs markerne, så på et blotlagt skred, hvor Else viste os nogle over 500 år gamle plovfurer i det blotlagte profil.

Slutteligt gik vi langs kyststrækningen langs klintens fod tilbage til P-pladsen, hvor vi nød det gode vejr og lidt medbragt kaffe.

Tekst og foto: Bente Fyrstenberg Nedergaard og Amdi Hvalsø Nedergaard

Læs mere
Med NFD Nord til Stinesminde

28-04-2021

Søndag den 18. april var NFD Nord samlet for første gang i meget lang tid. Turen gik til Stinesminde ved Hobro og dagens program var Blå Anemoner samt en tur til Skarvkolonien.

For de 17 fremmødte startede dagen med fælles morgenbrød samt afspritning udvortes og indvortes.

De blå anemone blev fundet på en meget stejl skrænt, men det lykkedes for de fleste at finde fodfæste og kun et enkelt objektiv tog den lange vej ned ad skrænten i skovbunden. Heldigvis gik det ikke i stykker.

Efter den udfordrende tur på skrænten gik turen retur til bilerne. På samme vej, som vi kom ind så vi indtil flere blå anemoner stå i vejkanten. Hvorfor vi ikke havde set dem på vejen ud kan ikke forklares, men det kunne for de fleste have sparet den strabadserende tur op ad skrænten.

Turen gik herefter til Skarvkolonien, som blev set på behørig afstand mens citronsommerfugle og en enkelt nældesommerfugl viste sig.

Sommerfuglen i sin lyse forårsform
Læs mere
Blåhals ved Holløse Bredning

18-04-2021

Vi var 9 NFD’er, som stod tidligt op og mødtes med godt humør og strålende sol ved Tibirke kirke kl. 7 d. 18. april for at forsøge at få skud af blåhalsen med hjem.


Turen gik forbi oldtidsvejen og derefter ned langs Ramløse å indtil vi mødte en endnu mere morgenfrisk NFD’er, som allerede havde fundet den første blåhals.


Dermed fik næsten alle de første billeder af blåhals allerede fra starten af turen.

Blåhalsen, som også kaldes ”Nordens nattergal”, findes kun få steder på Sjælland og Holløse Bredning er et af stederne, hvor den yngler hvert år.


Nogle af os gik længere ned ad åen mod skarvkolonien, hvor vi fandt endnu en nogenlunde samarbejdsvillig blåhals. Vi hørte yderligere et par blåhalse inde i rørskoven, som var uden for synsvidde.


Blåhalsene var ikke aktive hele tiden, så der var masser af tid til at spejde efter blåhalse og andre fugle eller til at slappe lidt af og drikke den medbragte kaffe.


Benedicte fik endda en pungmejse på kortet.


Det lykkedes for de fleste af os at få billeder af blåhals med hjem, men desværre ikke for alle, men vi fik alle en god morgen med godt vejr, hyggeligt samvær og masser af fuglesang.

Tekst: Bjarne Hansen. Foto: Benedicte Wiberg og Bjarne Hansen

Læs mere