NFDs 20 års jubilæums naturfotofestival

Det var en forrygende dag – NFDs 20 års jubilæumsdag den 16.april 2016 i Smørum Kulturhus.

Det var glædeligt at se, at mere end halvdelen af foreningens medlemmer var mødt op – i alt var vi vel 120 + det løse der deltog i vores 20 års jubilæums naturfotofestival, som bestyrelsen + frivillige NFD-medlemmer havde arbejdet på at få op at stå i over et år.

Fire spændende foredragsholdere have vi engageret til at fortælle om deres virke som naturfotografer, nemlig – Lars Gejl og Brian Rasmussen begge medlemmer af NFD der bl.a. fortalte om deres start som naturfotograf og viste billeder fra Danmark og det store udland. Fra vores nabolande deltog landsskabsfotografen Hans Strand fra Sverige med en flot serie billeder fra Island – og fuglefotografen Markus Varesuvo fra Finland. Vi lader billederne her i artiklen tale for sig selv.

Canon og Goecker stillede hver med en stand, hvor henholdsvis Stefan Andersen og Per Buchmann fremviste de nyeste produkter der kunne få savlen til at løbe ud af mundvigen på enhver naturfotograf. Både Canon og Goecker sponserede også på forskellig vis festivalen så den økonomisk kunne løbe rundt.

Et af dagens højdepunkter var da vores formand Jens Erik Holmsgaard kunne, efter en stor indsats fra jubilæumsudvalget og i særdeleshed Michael Fahlgren der havde lavet et stort arbejde rent grafisk, præsentere NFDs 20 års jubilæumsbog Naturen i focus ll der var sponsorerede af Aage V. Jensens Fonde. CEWE havde sponsorerede tryk og opsætning af 20 store udstillingsbilleder til dagen. Stor tak til alle sponsorer sidst men ikke mindst Egedal kommune der havde stillet salen i Smørum kulturhus gratis til rådighed og Super Brugsen i Smørum der have sponsoreret drikkevarer – uden dem havde det ikke været muligt af lave et arrangement som dette!

Hele dagen bar præg af, at der var der en rigtig god stemning, med masser af snak og erfaringsudveksling og så var der for at det ikke skulle være løgn en pølsevogn med gratis servering i frokostpausen! (dog med lidt kø!)

Alle medlemmer kom gratis ind og fik jubilæumsbogen og 20 ikke medlemmer havde taget imod tilbuddet om at få indgang billet, en jubilæumsbog og ½ års medlemskab for de 300 kroner.

Dagen sluttede lidt før kl. 18, og mange udtrykte glæde ved arrangementet.

Det var da også en tilfreds bestyrelse og jubilæumsudvalg, der fik ryddet op og lukket det hele ned ved 19-tiden.

 

De seneste nyheder

Makroaften i NFD Øst

23-01-2024

Tekst: Jens Erik Holmsgaard Fotos: Ole Laursen, Kim Pilegaard og Jens Erik   Årets første med...

Læs mere
Videoaften med David Buchmann

25-11-2023

I torsdags d. 23/11 var der Videoaften med David Buchmann i NFD Øst. Det var et strålende foredrag...

Læs mere
Vinderne af årskonkurrencen 2023

29-10-2023

Vinderne af årskonkurrencen 2023 blev afsløret på årsmødet 27 – 29 oktober. Du kan se all...

Læs mere
NFD deltog på KANT Festival i Thisted d. 6 – 8 oktober 2023

13-10-2023

NFD var godt repræsenteret på årets KANT festival ”På kanten af Danmark”, idet NFD’erne An...

Læs mere
Godt brølet

26-09-2023

Tekst: Jens Erik Holmsgaard Fotos: Steffen Halkjær, Benedicte Wieberg, Jette Bjerregaard og Jens Er...

Læs mere

Flere nyheder

Seneste magasin

Her finder du seneste udgave af vores magasin

medlemsblad Download og læs medlemsblad

OBS: Magasinet kræver medlemskab. Læs mere her

Læs andre artikler

NFD Sommertræf 2017

26-06-2017

Vejrguderne skiftevis tilsmilede os og truede os, så det var med noget usikkerhed 15 entusiastiske NFD’ere stævnede mod Juulsølejren, som igen i år dannede rammen om NFDs Sommertræf.

Vores bange anelser skulle dog blive gjort til skamme, idét mulighederne skulle vise sig fine, og kun lørdag aften viste sig at rumme lidt væde, dog heldigvis såvel til udvortes, som til indvortes, brug.

Hurtigt gik snakken om løst og fast, fra Trump til makrofotografering, og om turens muligheder for “de gode skud”. Vi havde ikke på forhånd lagt et fast program ned over turen, så vi snakkede om forskellige muligheder, og de morgenduelige startede kl. 04.00 ved Juulsø, med en lille østgående morgenvandring om søen, et kor af morgenduelige småfugle kvidrede i træerne, dejlig morgen, uden de store sindsoprivende sjældenheder.

Hytten blev indtaget fredag fra ved 5-tiden, og snart strømmede langlinsede fotografer til fra nær og fjern. Efter indkvartering og indkøb blev sendebude sendt i byen efter pizzaer, som blev indtaget på den dejlige terrasse med udsigt over den skønne spejdergrund, der hører til hytten.

Efter en hyggelig morgenmad satte vi kursen mod Klostermølle, med fine muligheder for makrofotografering, måske en isfugl, og de fine pragtvandnymfer, som vi også havde nydt sidste år. Mod slutningen fik en del af gruppen også fine muligheder for isfuglen, da vi fik udpeget redehuller i åbrinken, og så var det bare at vente tålmodigt. Vinni, som er lokalpatriot i området, kendte også et lille vandhul, hvor vi øvede os i frøer og flyvende 4-plettede libeller. Skønne oplevelser, der fyldte godt på medlemmernes hukommelseskort.

Thomas fra Ålborg, som sidste år brillerede med en lækker middag lørdag aften, gentog succes’en og stod for en skøn middag, assisteret af Amdi og Bente, som igen i år gjorde en fantastisk indsats med indkøb og praktiske gøremål. Tak for det til jer alle, det var så flot, alt sammen.

Søndag morgen. Tidligt. Meget tidligt. Vi var nogen der havde hørt om lørdagens isfugl, og lidt over 04.00 listede et par biler sig mod skoven ved Klostermølle. Nu skulle det være. Selv havde jeg aldrig været på tilfredsstillende skudhold af en isfugl. Et par forkølede skud var det blevet til i Danmark, og Polen sidste forår, men nu. I det første morgenlys listede vi os frem. I position ved redehullerne. Vente. Og vente lidt mere. Men så var de der. Flittige fiskere. Med 10-12 minutters mellemrum sad der en smuk isfugl 8 meter fra os, lige på den anden side af åen. På en pind. Eller gren. Sad bare der og pralede. Se hvad jeg har fanget! 20-30-40 sekunder hver gang. Og klik-klik-klik-klik-klik-klik-klik, som når statsministeren udskriver valg. “Lukkergardinet” måtte starte vandkølingen, pegefingeren fik krampe, rumpen blev følelsesløs, men efterhånden som lyset blev bedre, og iso’en faldt fra 6400 til 500! for nogles vedkommende, fik vi skønne skud i kassen, som ikke bliver glemt foreløbig.

Efter en lækker brunch og en oprydning senere, skiltes vi, dejlige oplevelser rigere, mange fotosnakke klogere, og mange timers søvn fattigere. Det må der rådes bod på senere.

Tak til alle for en dejlig tur. Tak til Bjarne for tips til redigering. Vi fik ikke set billeder fra andre ture, men snakken er gået lystigt. Jeg håber at se jer alle til fremtidige arrangementer. Årsmødet på Kattinge Værk fx. Der er snak om Sommertræf i Fosdalen, nordenfjords, næste år. Vi glæder os allerede.

Hilsen Preben Gori.

Læs mere
Gribskov tur

26-06-2017

Skrevet af Carsten Siems.

Her skydes ikke gråspurve med kanoner, men guldsmede (4-plettet libel)

Per Svensson havde kaldt sammen til fugletur i Gribskov omkring Sandskredssøen bag Kagerup. Et smukt sted med mange gode muligheder, især hvis man kommer der alene.
10 mand var af sted – ja, og Susan…. Og de lange teler og zooms var sat på, men de  fleste fugle var dog for langt væk. Til gengæld var det så varmt, at mange guldsmede og vandnymfer havde besluttet sig til at kravle op og blive “voksne”. Efter et par timer blev gruppen spredt lidt, men det havde været en hyggelig morgen/formiddag – og tak til Per!

Læs mere
Tur til Nekselø i fuld sol

26-06-2017

Skrevet af Carsten Siems.

9 fotografer mødte op i Havnsø i god tid, for så at finde ud af, at færgen var gået i stykker, og sejladsen foregik med den meget mindre båd “Havlit”. Vores gruppe blev derfor delt, og det ene medlem så vi aldrig igen……(mon ikke han er kommet hjem?) I øvrigt var to NFD-medlemmer på tur med en anden fotoklub – dem mødte vi også kun i havnen, så selv om Nekselø ikke er så stor, så kan man nemt gemme sig.
Vi gik nordpå, og flere af os indså hurtigt, at vi havde fået for meget tøj på 🙂
Der er rigtig flot på øen med flot svungne bakker og lavninger med små vandhuller. Der er mange interessante og sjældne planter – og så er der klokkefrøer! Det var “stort” at sidde ved den lille sø og spise frokost til akkompagnement fra de flotte og lidt giftige frøers lokkende toner:
Som den gode turleder Allan Høxbroe er, blev der fanget en lille frø, som vi kunne studere nærmere. Vi var i nærheden af en stormmågekoloni, og derudover så vi strandskader, edderfugle, lærker, gravænder og selvfølgelig skarver og sølvmåger.
Kun Allan Kierulff nåede hele øen rundt – vi andre nøjedes med den nordlige halvdel.
Vi var retur i Havnsø lidt efter kl. 17 efter en god og hyggelig tur. Mon ikke alle havde gode billeder med hjem trods det hårde lys midt på dagen.
Glæd jer til en artikel og flere billeder fra dette fine sted i Danmark, som Bjarne Hansen og Benedicte Wiberg vil lave, så den kommer i vores medlemsmagasin til august.

Hundetunge – foto: Allan Høxbroe

Læs mere