1) Regler for fotos på hjemmesiden:

Vi er en forening for naturfotografer og derfor er der enkle og overskuelige regler for, hvilke billeder du som medlem kan uploade på fotovæggen og i profilgalleriet. Billeder må ikke indeholde:

  • Tamdyr, dyr i fangenskab
  • Have/potteplanter/dyrkede afgrøder
  • Landskaber med dominerende menneskeskabte ting – veje, huse o.l.

2) Hvordan logger jeg ind på siden?

Første gang du logger ind (som medlem) på hjemmesiden bruger du dette link: http://nfd.dk/nulstil-adgangskode/ Her indtaster du dit medlemsnummer og du vil modtage en e-mail med et link, hvor du kan skifte adgangskoden.

3) Hvordan ændrer jeg efterfølgende min adgangskode?

Du kan ændre din adgangskode via menuen [Skift adgangskode] øverst på siden

4) Hvor redigerer jeg min profil?

Du kan se/ændre din profil via menuerne Profil/Rediger profil

5) Hvordan redigerer jeg min profil?
Du kan uploade/skifte dit profilbillede. Det skal være kvadratisk fx 800 x 800 pixel. Se denne vejledning: Opret et profilfotos eller rediger eksisterende foto .Du kan skrive en profiltekst om dig selv. Så kan du markere via et ”flueben” om dine personlige oplysninger skal være synlige for ikke medlemmer.

Hvis du oplever at din skærm bliver “sort” uden aktive menupunkter til skift af profilbillede kan det dels skyldes, at din skærmopløsning er højere end 1920 x 1200 pixel, så sæt den ned til 1920 x 1200 mens du skifter profilbillede og dels at din browser er sat til en skalering højere end 100%. Prøv at ændre skalering i browseren først – det er det nemmeste.

6) Upload af foto?

Når du skal uploade et foto skal du vælge hvor billedet skal vises. Enten på fotovæggen, som er alle medlemmers galleri, – eller i profilgalleriet, som indeholder de billeder som du har udvalgt til at være din portfolie (dine særlige udvalgte billeder)

Du skal samtidig angive en korrekt kategori for dit billede af hensyn til senere søgninger/visninger blandt billederne på hjemmesiden

7) Billedstørrelse?

Hjemmesiden er designet til at vise billeder op til 1920 pixel på den længste led, men stop ved 1600 pixels, idet større billeder på de flestes skærme kun kan ses ved at “scrolle”, når de klikkes op (se nedenfor). Billeder på “højkant” samt kvadratiske billeder bør ikke være mere end 950 pixels i højden.Billederne må max. fylde 2 MB ved upload.

På fotovæggen og i profilgalleriet vises billederne i  1200 pixel i bredden og 900 pixel i højden. Hvis du i gallerierne klikker på billedet, vises det nu i sin fulde størrelse i “lightbox” – og her er det muligt at se flere detaljer i billedet.

 

8) Redigering af mine billeder?

Via menuen [Rediger billeder] kan du efterfølgende ændre fx kategori, slette eller flytte dit billede fra fotovæggen til profilgalleriet.

 

9) Søgning på kategorier og fotografer på fotovæggen?

Det er muligt at foretage en række søgninger/visninger på fotovæggen. Du kan via 4 dropdown-menuer foretage en række valg. Du kan fx vælge om du ønsker af se kun fugle på fotovæggen og fx se navngivne fotografers billeder på fotovæggen og du kan også vælge, hvor mange billeder du skal have i en visning. Der er mange kombinationsmuligheder.

 

10) Sådan anvender du kommentarer og likes?

1. Feltet [Skriv et svar] anvendes af alle, som ønsker at kommentere et billede og den som har uploadet billedet får tilsendt en mail.
2. Hvis den, der har uploadet billedet ønsker af svare direkte på en kommentar – således at modtageren skal have en mail herom – vælges [SVAR] direkte i personens kommentarfelt – se rød ring
3. Hvis den, der har uploadet billedet svarer i feltet [Skriv et svar] – er der ingen som modtager mails.

11) Sådan anvender du likes?

Du markerer feltet “thumps up” og din likes bliver vist i den lille rude

 

12) Hvordan indsættes et billede i kommentarfeltet på fotovæggen

Flere medlemmer har haft udfordringer ved at benytte denne funktion. Der er to måder at gøre det på og det er beskrevet i denne vejledning:

Hvordan indsættes et billede på fotovæggen_30062019

 

Teknisk web-support til NFD ydes af:

Gazelle Marketing ApS
v/ Kenneth Koustrup
Online Marketing Konsulent

wp-assistance.dk