Sommertræf 2018

Fosdalen Naturcenter ved Jammerbugten var stedet til årets sommertræf. Et meget velvalgt sted, der i øvrigt bestyres af NFD medlem Svend.
Det blev også det mest velbesøgte sommertræf med 23 deltagere, der deltog fra fredag sidst på eftermiddagen til søndag efter frokost – for de flestes vedkommende.
Programmet var ”frit” – og der dannedes mange smågrupper, der vandrede i Fosdalen, tog morgentur til stranden eller kørte til Vejlerne og til Bulbjerg. Snakken gik godt – også i bålhytten om aftenen efter den dejlige aftensmad.
Vejret var blandet – fra dejlig sol til styrtregn, som vi har sukket efter i over en måned, men ved stranden under Bulbjerg og oppe på toppen af Svineklovene kunne man godt ha’ undværet den.

Stor tak til arrangør-gruppen Preben, Bente og Amdi – og tak for dejlig mad til Thomas og Bente!
Der arbejdes på at sommertræf 2019 bliver midt i juni i Sønderjylland – og så håber vi at se endnu flere. Det er en god måde at lære hinanden at kende på.

_


_

_

 

De seneste nyheder

“On location” konkurrencen på NFD årsmødet 2021

24-10-2021

Lørdag formiddag blev der afholdt “On location” – eller på dansk: på stedet ...

Læs mere
Medlemmernes stemmer ved årskonkurrencen

24-10-2021

Så er vi hjemme igen efter årsmødet, hvor vinderne af årskonkurrencen blev offentliggjort. Mere ...

Læs mere
Kreativt + Spontantur i ØST

21-10-2021

På det andet medlemsmøde i ØST efter coronapausen d. 14. oktober stod den på kreative teknikker ...

Læs mere
Svampetur i Gribskov

05-10-2021

Tekst og foto: Arne Ludwigsen Vejrudsigten havde lovet småregn denne søndag den 3. oktober, men de...

Læs mere
Svampetur 26-9 Nørreskoven, Værløse.

30-09-2021

Vi var fem deltager der mødtes på p-pladsen syd-øst for Farum sø. Stedet var nyt for alle udover...

Læs mere

Flere nyheder

Seneste magasin

Her finder du seneste udgave af vores magasin

medlemsblad Download og læs medlemsblad

OBS: Magasinet kræver medlemskab. Læs mere her

Læs andre nyheder

Tur med overnatning ved stranden på det smukke Møn

10-06-2018

Det burde da ha’ tiltrukket nogle af de NFD-medlemmer, der interesserer sig for orkidéer og mange andre blomster – samt de unikke landskaber, der er med i Unescos verdensarv.
Men det gjorde det ikke 🙂
Det forhindrede dog ikke, at Johnny og undertegnede fra turudvalget samt Allan K mødtes ved Stege jordbassiner og kiggede på især Gråstrubede lappedykkere og så vandnymfer i varmen. Videre til Høvblege, hvor den stod på fotografering af blomster – og så til stranden ved Mandemarke, hvor vi slog lejr.
Vi sov kun godt tre timer, så vi efter kaffe/te kunne komme af sted til Jydelejet, hvor der også var en del blomster, der ville fotograferes. Videre i varmen selv om klokken kun var 6 – og ned til stranden nedenfor klinten – og også op igen!! Vi rundede Liselund, og jordbassinerne igen og skiltes ved halvelleve-tiden efter en fin og hyggelig tur i strålende vejr – og vi undrede os over, hvorfor i alverden ikke flere meldte sig til sådan en tur….?
Hilsen Carsten Siems

Læs mere
Turen til Allindelille Fredsskov 27. maj

30-05-2018

17 fotografer mødte op kl 8.00 ved Haraldsted forsamlingshus.

Vejret var fra morgenstunden gråt og overskyet, det havde regnet den forgående nat, men det var næsten vindstille og ikke så mange myg som frygtet, men der blev dog smurt rigeligt med myggebalsam på.

Målet for turen var at fotografere nogle af de sjældne planter, der vokser i Fredsskoven, hvoraf den mest sjældne er Flueblomst, et eksemplar i orkide familien der i Danmark har sit eneste levested her.

Sidste år var der ca 700 Flueblomster men i år der optalt ca 200 eksemplarer.

Grundet lidt kølig luft søndag morgen, hvilet var tiltrængt, var der ikke mange insekter på vingerne, dog blev der fotograferet lidt på diverse guldsmede, blandt andet grøn smaragdlibel.

Det blev også fotograferet Hvidgul skovlilje, Ægbladet fliglæbe og en enkelt Sværdskovlilje samt Engblomme.

Vi ledte også efter den sjældne bille – Grøn pragttorbist, men vi så den ikke.

Af fugle så vi den Gråstrubede lappedykker samt hørte Ravnen nogle gange.

Efter næsten 3,5 timer i skoven gik vi tilbage til forsamlingshuset, hvor vi holdt parkeret og spiste frokost, og da begyndte solen også at titte frem.

 

En rigtig hyggelig dag med godt selskab og fine motiver.
/Johnny Bengtsson

 

Læs mere
Macrotur til Asserbo & Melby

14-05-2018

Strålende vejr kaldte 11 fotografer til den store p-plads ved Melby Overdrev kl. 9 søndag. Der kom folk helt fra Amager, Ringsted og Sorø!

Opgaven var især at lede efter den spændende bille ”Tømmermand”, en anden bille ”Sandspringeren” og den lille irgrønne sommerfugl ”Grøn busksommerfugl”.
De første godt to timer blev brugt langs brandbæltet og ind igennem lyngen og så tilbage mod p-pladsen, hvor nødvendig mad og drikke blev indtaget – især drikke, da temperaturen nåede 26 grader.

Indtil da var det lykkedes med sandspringerne og de grønne sommerfugle – ja, og nogle egespinderlarver og så’n.

Efter spisepausen gik den seriøse jagt på Tømmermanden ind, og turleder Susan havde pudset brillerne og var den, der gjorde det næsten umulige: at få øje på den vildt godt camouflerede bille.
Og ikke nok med det – på træet var der 4 af dem, hvoraf de to parrede sig.

Hunnen har meget kortere følehorn end hannen. Tømmermanden er ret sjælden i Danmark. Så blev der fotograferet på livet løs – og ikke så længe efter sluttede turen – det var for varmt.
Tekst & foto: Carsten Siems
Redigeret af: Carsten Holmbo Jensen, 14052018

Læs mere