Sony præsentation og Kalibrering af objektiver

Torsdag den 22. februar mødte 25 deltagere op til NFD’s medlemsaften på Pilegården i Brønshøj. Programmet for aftenen var to-delt. Først præsenterede Hung og Thomas fra Sony-Danmark deres  produktserie, som er målrettet målgruppen wildlife- og naturfotografer. Der er en hel serie af Sony kameraer lige fra kompaktkameraer, spejløse- og spejlreflekskameraer, som via deres hurtige autofokus og antal billeder pr. sekund er meget velegnet for NFD’ere.

Derudover blev Sonys serie af objektiver omtalt og der var lejlighed til at teste produkterne “hands on”. Et godt og spændende oplæg fra to meget engagerede og veloplagte Sony-medarbejdere. Sony har i flere år været sponsor for NFD, bl.a. til vores præmier til årskonkurrencen.

Anden del var målrettet kalibrering af autofokus. Jens Erik Holmsgaard præsenterede baggrunden for, hvorfor kamera og objektiver i de digitale spejlreflekskameraer har behov for at få justere/kalibreret fokus. Jens Erik præsenterede også en række forskellige metoder, som kan anvendes til justeringen. Der var mulighed for efterfølgende at afprøve nogle af metoderne. Et godt og informativt oplæg – og så er det bare at “gå hjem” og afprøve det på eget udstyr.


Foto: Michael Fahlgren

Foto: Carsten Siems

 

Redigeret af: Carsten Holmbo Jensen

0

De seneste nyheder

Tur til Grundsømagle Sø 18-7-2020

19-07-2020

Tekst og billeder af Ole Laursen   Turen havde hovedsagelig Skægmejse som mål. Det var 10 mor...

Læs mere
Guldsmedetur til Jenskær 11/7 2020

16-07-2020

Tekst: Winni Bruhn Foto: Winni Bruhn, Bente og Amdi og Flemming Kristensen Vejret var strålende… ...

Læs mere
Tur til Danstrup Hegn og Tegners Museums privatskov

15-07-2020

Tekst og foto: Susan Müller-Elmau og Carsten Siems   Vejrudsigten var ikke for god og vi start...

Læs mere
Overnatning på Møn

05-07-2020

Tekst og foto: Carsten Siems Den 25-26/6 var der tur til Møn, som indebar en overnatning. Dels er d...

Læs mere
Sommertræf 2020

20-06-2020

Tekst: Preben Gori Fotos: Preben Gori og Carsten Siems Som mange ved, gik årets sommertræf i NFD t...

Læs mere

Flere nyheder

Seneste magasin

Her finder du seneste udgave af vores magasin

medlemsblad Download og læs medlemsblad

OBS: Magasinet kræver medlemskab. Læs mere her

Læs andre nyheder

Isfugle fototur til Jyderup

18-02-2018

Per Svensson havde søndag den 18. februar inviteret til en spændende isfugletur. 15 morgenfriske NFD’ere mødtes kl. 8.00 på Jyderup Station. Herfra kørte vi til det område, hvor der kan iagttages op til flere isfugle. Det var et fint sted med besøg af isfuglen flere gange. Flere fotografer sad inde i deres biler, som et form for fotoskjul, andre var i det åbne terræn.

Men for nogle af fotograferne sad isfuglen flere gange bag grene, som gjorde det svært at få gode billeder. Andre fotografer var heldigere, at være placeret med direkte udsigt til isfuglen. I området var der tilmed halemejser, gærdesmutte, fuglekonge m.m. En rigtig god tur og en stor tak til Per for hans initiativ. – se flere billeder fra dagens tur på Fotovæggen


Foto: Preben Gori

Undertegnede var en af de fotografer som “kun” fik held med at fotografere isfuglen bag en række grene. Med ved hjælp af manuel fokus lykkedes det trods alt at få et billede ud af det, så man kan se det er en isfugl?

Jens Erik Nielsen havde større held og her ses et flot billede af dagens isfugl:

Redigeret af: Carsten Holmbo Jensen

 

0
Læs mere
NFD fototur til Fyledalen og Forsaker i Skåne

12-02-2018

Med forventning om pænt vejr mødtes 12 fotografer ved 8-tiden i Hvidovre tæt på motorvejen, for at køre over broen mod Ystad i Skåne. Der var temmelig gråt og skyet, og det fortsatte desværre hele dagen. Men nu var dagen jo sat af til det, så vi fik det bedste ud af det.

Vi tog småvejene, og ved 10-tiden var vi fremme, hvor vores nye halvsvenske medlem Dorthe ventede på os. Vi stod et godt stykke tid ved pladsen, hvor der nu er opført en grillhytte. Snakken gik godt – et par glenter kom forbi højt oppe – og pludselig kom to voksne havørne flyvende på langs af dalen.

Så skete der ikke noget et stykke tid, og vi kørte til ”danskerpladsen”, hvor man kigger over dalen, og hvor kongeørnene i mange år har haft rede. Der var da også en i et træ meeeeget langt væk. Heldigvis var der masser at snakke om, og der var også lidt kaffe, der skulle drikkes…

Ved 13-tiden blev vi enige om at køre 45 km nordpå til Degeberga, hvor Skånes højeste vandfald ligger. Det var en meget glat sti, der førte ind til det, men alle de flotte isformationer gjorde, at det var besværet værd. Det blev en god dag trods det manglende dyreliv. Og en lang tur – jeg havde da kørt 440km hjemmefra – andre sikkert mere. Tekst og foto: Carsten Siems.

Redigeret af: Carsten Holmbo Jensen

0
Læs mere
NFD fernisering på Jægersborg Bibliotek

26-01-2018

Torsdag den 25. januar var der fernisering på NFD’s fotoudstilling på Jægersborg Bibliotek. På initiativ af bibliotekar Pi Rasmussen, der havde besøgt NFD’s fotoudstilling på Ringsted bibliotek sidste år blev NFD inviteret til at udstille på biblioteket. Jægerborg bibliotek er et hyggeligt filialbibliotek og der blev plads til fremvise 35 fotos i alt. Udstillingen er åben til slutningen af februar.

Redigeret af: Carsten Holmbo Jensen/26012018

0
Læs mere