Tur til Melby Overdrev

Tekst: Ole Laursen
Foto: Carsten Siems og Ole Laursen

Der er ikke meget liv på overdrevet for tiden, men heldigvis havde det regnet lidt aftenen i forvejen. Det var måske derfor der var en del blåfugle som alle så helt nye ud. De blev flittigt fotograferet af de elleve deltagere på turen. Vegetationen var meget tør så det var stort set kun stenurten der blomstrede, det var sikkert også en af årsagerne til de manglende insekter som vi kom efter.

Efter at have gået rundt på overdrevet kørte vi til Stængehus og gik ind til Bølleljungen. Her er der tre små vandhuller hvor der var masser af guldsmede der sværmede rundt.

På trods af det sparsomme insektliv var det en hyggelig sommertur med masser af godt humør.

De seneste nyheder

Problem med kommentarer

15-06-2024

Vores hjemmeside har i øjeblikket et problem med kommentarer, idet det ikke er muligt at lave komme...

Læs mere
NFD udstilling på KANT Festival

04-06-2024

Skal dit billede udstilles? NFD udstiller 25 af medlemmernes bedste fotos på årets KANT Festival 4...

Læs mere
Tur til Staksrode Skov

21-05-2024

Tekst: Kurt Stæhr Fotos: Jørgen Kryger, Mogens Bøggild Kristensen, Torsten Sonne Petersen, Martin...

Læs mere
Tur til Ganløse Ore

08-05-2024

Tekst: Ole Laursen Foto: Jens Erik Holmsgaard og Ole Laursen Området er efterhånden velkendt for d...

Læs mere
Kobjælder i Rusland

25-04-2024

Tekst: Susan Müller-Elmau & Jens Erik Holmsgaard Fotos: Ib Fagerlund & Jens Erik Holmsgaard...

Læs mere

Flere nyheder

Seneste magasin

Her finder du seneste udgave af vores magasin

medlemsblad Download og læs medlemsblad

OBS: Magasinet kræver medlemskab. Læs mere her

Læs andre nyheder

Blåhalsetur til Holløse Bredning

25-04-2023

Tekst og foto: Ole Laursen

For de ni tilmeldte var mødestedet ved Tibirke Kirke klokken 8. Vejret var lidt for perfekt, der var høj forårssol som ville komme til at blive en udfordring i forhold til kontrast i de billeder vi alle håbede på at få i løbet af dagen.


For at komme frem til vandløbet, hvor blåhalsen holder til, skal vi gå et stykke vej, det første stykke går langs bilvej, men det meste foregår i det flotte landskab ned til bredningen.


På trods af det relativt tidlige tidspunkt var vi ikke de første NFD’re på stedet. Først mødte vi Mads Hagen der var på vej hjem, og ved vandløbet stod Benedicte og Bjarne som vist havde været der siden solopgang.

Der gik ikke lang tid før blåhalsen gjorde opmærksom på sig selv med sin smukke sang, og sine korte luftture. Derfor var det nemt at følge de to blåhalse, som vi så. Problemet var bare at de for det meste sad i bunden af rørskoven, var delvist dækket at siv, eller der var kraftige skygger fra sivene. Alligevel lykkedes det vist alle at få fine billeder med hjem af den smukke fugl.

På trods af det flotte vejr, og at det var lørdag var vi næsten alene i området. De få andre der dukkede op fik alle udleveret NFD’s visitkort, så forhåbentlig hilser vi på dem senere.

Læs mere
Frøtur til Hellebæk

16-04-2023

Tekst og foto: Ib Fagerlund

Lørdag den 15. april var 14 medlemmer mødt op til frøtur i Hellebæk. Vi mødtes ved Hellebæk Gamle Kirkegård og gik ned langs Kobberdammen til Videløkke Dam, som plejer at være et sted med hundredevis af butsnudet frø. På vejen, i vandkanten ved Kobberdammen, fandt Preben Kobberø en snog som var i gang med at sluge en frø. Noget af et kup, og flere fik gode billeder af sceneriet.

Ophold ved frøerne i Videløkke Dam.

 

Dagens mest fotograferede frø.

 

Butsnudet frø i parring, med vandet fyldt med frøæg.

 

“Landfrøen” tæt på.

 

Nede ved Videløkke Dam var der ikke stor aktivitet af frøer, men vi fandt da et lille område hvor der var godt gang i parring og æglægning. En enkelt frø sad i skovbunden, og var en meget velvilligt fotomodel. Da vi havde fået frøbilleder nok, gik vi tilbage langs den anden side af Kobberdammen, hvor der også var lidt snoge. Et smut hen forbi Bondedammen gav ikke de store fotomuligheder, så vi endte tilbage ved kirkegården. Nu var solen kommet frem for alvor, så en del af os gik på sommerfuglejagt der inde.

Ud over sommerfugle på kirkegården, var der også en masse stor humleflue.

Så trods vejrudsigtens forudsigelse om nul sol, blev det et helt fin tur med mange gode oplevelser, i et område som de færreste havde besøgt før.

Hyggesnak på kirkegården i fuldt solskin.
Læs mere
Støjreduktion med DeNoise og DXO PureRAW

17-03-2023

Præsentationen viser hvordan man kan redde foto med høj ISO og meget støj. Præsentationen anvender Topaz DeNoise og DXO PureRAW hver for sig og i kombination. Præsentationen viser samme foto med forskellige værtøjer og kombinationer, arbejdsgange, samt lidt husmandsteori omkring ISO og støj.

Se præsentationen >>> her <<<.

Præsenteret på medlemsmøde Øst d. 16. marts 2023

Læs mere